Opvallend beeld: fietsers- en voetgangersbrug ligt plots in het water

De Conzettbrug, de fietsers- en voetgangersbrug, is donderdag in het water beland. Fietsers en voetgangers kunnen voorlopig omrijden via de Coupurebrug, oftewel Scharebrug. Tijdens het incident reed er niemand op de brug en vielen er dus ook geen slachtoffers. Het is voorlopig onduidelijk wat de oorzaak is.

 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Antwerpse gevangenis wil dat single gedetineerden sekswerkers kunnen inhuren: “‘Ongestoord bezoek’ zou een pak frustraties schelen”

De expertencommissie van de gevangenis van Nijvel vindt dat alleenstaande gevangenen sekswerkers moeten kunnen inhuren. “Een goed idee”, vindt ook An Janssens, directeur van de Antwerpse gevangenis. Waarom is ze juist voorstander? Glippen er nu al weleens sekswerkers door de mazen van het net? En wat als bijvoorbeeld een serieverkrachter gebruik zou willen maken van de diensten van een sekswerker?

Lees meer »

Record: nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool. “Je moet niet de hele tijd naar de juf luisteren”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Open Vld hoopt dat Janna Opstaele postuum de titel van ereburgemeester krijgt: “Eerbetoon aan iemand die veel betekende voor Middelkerke”

Raadslid Franky Annys (Open Vld) zet een extra agendapunt op de Middelkerkse gemeenteraad van woensdag 10 juli. Hij wil hiermee op vraag van echtgenoot Willy Rommel en familie de goedkeuring vragen voor de aanvraag om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. De liberale politica overleed op 27 april 2021 na een indrukwekkend politiek parcours van 24 jaar dat

Lees meer »

Directeur-generaal Rassemblement National neemt ontslag na ontgoochelende verkiezingsuitslag

In Frankrijk heeft Gilles Pennelle, de directeur-generaal van de uiterst rechtse partij Rassemblement National (RN), ontslag genomen. Pennelle was de architect van het ‘plan Matignon’, de strategie waarmee het RN hoopte de grootste partij te worden bij de Franse parlementsverkiezingen. Intussen is er ook een onderzoek geopend naar mogelijke fraude tijdens de campagne van RN-boegbeeld Marine Le Pen voor de

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kane: “Zal lastige opgave worden”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Dan toch geen Nederland op EK-finale: Engeland wint halve finale met 1-2 

Engeland heeft Nederland met 1-2 verslagen en plaatst zich zo voor de finale van het EK voetbal. Ollie Watkins kon voor Engeland in de laatste minuut de beslissende goal maken. Op zondag zal de EK-finale dus uitgevochten worden tussen Engeland en Spanje, dat gisteren Frankrijk heeft verslagen met 2-1. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

“Entertainment staat centraal”: Dries Mertens en Jan Vertonghen stampen gloednieuw voetbalconcept

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit beveiligd luxeresort houdt van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner (45) zich schuil: “Het loopt hier vol slachtoffers”

Een oase van privacy en natuurpracht aan de zonovergoten Costa Blanca: dit is de beveiligde ‘Las Colinas Golf & Country Club’ in Spanje, waar de van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner Stijn V. (45) zich volgens getuigen al jarenlang schuilhoudt. Hij licht er schaamteloos medebewoners op. “Het loopt hier vol slachtoffers”, klinkt het. “Hij bedreigt mensen die iets openbaar willen maken.”

Lees meer »