Bootjesman Marc Germonprez lanceert spitse T-shirts over Brugge

Bootjesman Marc Germonprez (40) lanceert T-shirts met opschriften en cartoons over al wat ‘typisch Brugs’ is. “We steken een beetje de draak met het clichématige toerisme in de stad”, vertelt Marc. “Het mag allemaal wat spitser en grappiger.”

Marc Germonprez, die een verleden heeft in de horeca, vaart nu al een drietal jaar met toeristen en bezoekers op de Brugse reien. Hij was eerder ook actief als gids en ontwikkelde een food tour in Brugge. Zo kwam hij in contact met de exploitatie van de toeristenbootjes. “Er zijn de jongste jaren wat nieuwe jonge mensen in dienst gekomen bij de bootjesmaatschappijen. Het is een leuke equipe en er wordt veel gegrapt onder elkaar en humor wordt ook meer uitgespeeld naar de mensen die meevaren”, zegt Marc. “Er waait dus echt wel een frisse wind en daarmee wilde ik iets doen.”

De draak steken

En dat ‘iets’ zijn kwalitatieve T-shirts met leuke opschriften, tekeningen en cartoons. “Zoals gezegd maken we op de bootjes al eens grapjes om de toeristen mee te entertainen, en ja daar zullen ook wel eens flauwe moppen tussen zitten, maar onder meer die grapjes willen we vereeuwigen in tekeningen, cartoons en tekstjes die we op T-shirts laten drukken.”

“Voor de ontwerpen hebben we onder meer een beroep gedaan op laatstejaars van de Kunstacademie en op de leerlingen Kunst en Creatie bij de Maricolen. Mensen met potentieel. Ook een familielid van me, met de artiestenaam Otis, werkte eraan mee.”

“We willen eigenlijk een beetje de draak steken met het wat brave, clichématige toerisme in de stad. Het mag allemaal wat spitser en grappiger. Op een leuke manier worden typisch Brugse producten – chocolade, wafels, kant – monumenten en situaties in beeld gebracht. De T-shirts worden lokaal en duurzaam ontwikkeld, bij A

lpha Shirts in Oostkamp. We verkopen ze voor ongeveer 25 euro, vanaf begin volgend jaar in enkele Brugse winkels en via een webshop, onder de noemer ‘all things Bruges’. Later komt er een reeks met historische Brugse figuren. En normaal gezien baten we in augustus een pop-up uit achter het Belfort.”

The post Bootjesman Marc Germonprez lanceert spitse T-shirts over Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »