NVAPlus bereid om vanuit de oppositie Moorslede bestuurbaar te houden

Ook de oppositiepartij NVAPlus heeft voor de gemeenteraad donderdagavond in Moorslede een extra agendapunt aan de dagorde van de gemeenteraad laten toevoegen. Net zoals de collega’s van PRO vraagt men de geheime stemming om de mening te kennen van de voltallige gemeenteraad.

Na de veroordeling door de correctionele rechtbank in Kortrijk heeft burgemeester Ward Vergote (Visie) in de pers verklaard dat hij zijn ambt als burgemeester verder zal uitoefenen. “Dit getuigt ons inziens opnieuw – voor de zoveelste maal – van een gebrek aan verantwoordelijkheidszin en moreel besef”, reageert NVAPlus in een persbericht. “Moorslede wordt geleid door een burgervader die niet kan omgaan met integriteit en een functie die voorbeeldgedrag vereist.”

“Deze zaak zal blijven doorwegen op de gemeentelijke werking en uitstraling. Daarenboven tast een blijvend uitoefenen van het mandaat de geloofwaardigheid van de politiek en politici aan. Dit is niet het signaal dat we mogen geven aan de burgers.”

Duidelijkheid

NVAPLus richt zich ook tot STERK, dat in deze legislatuur een coalitie vormt met Visie. “Het is ons nog niet volledig duidelijk of STERK vindt dat een veroordeelde burgemeester kan aanblijven of niet?”, aldus NVAPlus. “Wat met zijn eigen collega’s binnen Visie? Wat is hun standpunt? Dit alles willen wij vanavond voor eens en altijd uitklaren.”

“Het is voor democratie of tegen democratie. Voor criminaliteit of tegen criminaliteit. Vanavond vraagt NVAPlus meer dan ooit de politieke moed om hier een duidelijk standpunt in te nemen. Sterk zijn vereist moed. NVAPlus gaf al een duidelijk signaal. Wij zijn bereid vanuit de oppositie de gemeente bestuurbaar te houden en gedoogsteun te leveren.”

“Via diverse mediakanalen hebben we begrepen dat STERK aan de burgemeester vraagt om zijn conclusie te trekken en daarmee het vertrouwen in Ward Vergote opzegt. Daarom vragen wij om op basis van voorgaande motivatie de geheime stemming om de mening te kennen van de voltallige gemeenteraad. Kan de burgemeester, veroordeeld voor belangenneming, aanblijven? Wij herhalen opnieuw: wat ons betreft moet hij aftreden.”

The post NVAPlus bereid om vanuit de oppositie Moorslede bestuurbaar te houden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »