Tien Amerikanen in Venezuela vrijgelaten in ruil voor bondgenoot van Maduro

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag de vrijlating aangekondigd van tien Amerikanen die vastzitten in Venezuela. Volgens bronnen in Washington laat Biden in ruil een bondgenoot van de Venezolaanse president Nicolas Maduro vrij.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »