Thuiszorg Familiezorg viert 75ste verjaardag met concert van Stef Bos voor medewerkers

Thuiszorg Familiezorg viert dit jaar haar 75-jarig jubileum en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo bood de thuiszorgorganisatie dinsdag aan haar medewerkers en hun familie een exclusieve voorstelling van Stef Bos aan in Kursaal Oostende.

Thuiszorg Familiezorg startte in 1948 op met een groepje vrijwilligers. Vlak na de oorlog hielpen ze in vaak grote jonge gezinnen die het moeilijk hadden.“Intussen telt onze organisatie ruim 2.200 medewerkers, waaronder meer dan 400 vrijwilligers, maar de spirit bleef al die jaren behouden”, stelt Laura Picard, algemeen directeur van Thuiszorg Familiezorg. “Als autonome dienst zijn we er voor iedereen en bieden we een waaier aan zorg en ondersteuning in de thuiszorg aan. Al 75 jaar is de persoons- en gezinsgerichte benadering typerend voor onze werking, met veel respect voor ieders eigenheid en met aandacht voor een warme, evenwaardige samenwerking. Heel bijzonder richten we ons ook op de zorg voor kwetsbare groepen in onze maatschappij. Bijvoorbeeld met initiatieven rond geboorte, de zorg voor kinderen in moeilijke opvoedingssituaties of armoede, zorg voor personen met chronische aandoeningen, voor mensen met dementie en hun familie, palliatieve patiënten…”

Stef Bos

Dat Thuiszorg Familiezorg precies Stef Bos vroeg om op te treden voor haar medewerkers is niet toevallig. In zijn voorstelling ‘Bitterlief’ zijn volgens de organisatie immers heel wat raaklijnen te vinden met de identiteit van Thuiszorg Familiezorg: het belang van authenticiteit, trouw aan je eigen visie en missie, durven vooroplopen en pionieren, steeds weer streven naar verbetering, maar met een milde liefdevolle blik op het onvolmaakte in onszelf en de ander. Laura Picard: “Elke dag geven onze medewerkers het beste van zichzelf om aan anderen wat licht en perspectief te brengen, om mensen in welke toestand ook te bevestigen in hun waardigheid. Niet alleen met woorden, maar ook heel concreet. We hopen dan ook dat ze deze voorstelling mogen ervaren als een stimulans om authentiek en enthousiast hun opdracht verder te zetten, ook al zijn de omstandigheden in de thuiszorg vaak niet evident.”

We zien Stef Bos (tweede van rechts) met het directieteam van Thuiszorg Familiezorg: Christian Devlies (links), Laura Picard en Matthias Lampaert (rechts). © gf

Het werd een bijzondere avond, die Stef Bos en zijn muzikanten merkbaar ook zelf niet onberoerd liet. Ze besloten hun voorstelling zelfs met een applaus vanop het podium, voor alle aanwezigen. “Jullie krijgen nooit applaus”, sprak Stef Bos de aanwezigen toe. “Maar het mooiste op zo’n avond als deze, is dat de dingen op z’n plek vallen. Dat ik jullie voel, dat je mij voelt, dat wij mekaar voelen. Ik besef het dikwijls niet, maar de meeste mensen krijgen het applaus niet dat ze wel verdienen. Dit was een klein, kort applausje, maar recht uit het hart.”

The post Thuiszorg Familiezorg viert 75ste verjaardag met concert van Stef Bos voor medewerkers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »