Celstraf voor man die vriendin zwaar toetakelt na vrijpartij

Een 36-jarige man uit Izegem is veroordeeld tot 22 maanden cel, waarvan de helft effectief, voor ernstig geweld tegenover zijn vriendin. In haar hals waren duidelijk wurgsporen te zien. Hij werd daarom vervolgd voor poging tot doodslag maar is enkel veroordeeld voor slagen en verwondingen. Volgens zijn advocaat werd het geweld zelfs uitgelokt.

De feiten dateren van 10 september 2022. D.M. had die dag seksuele betrekkingen met zijn partner, maar zij maakte volgens zijn advocaat plots een ongepaste opmerking over misbruik, iets waar M. in zijn jeugd zelf mee te maken had. “Het was meteen gedaan met de betrekkingen en mijn cliënt rolde zich op zijn zij”, zei de advocaat van M. “Toen begon zijn vriendin hem te slaan.”

D.M. ging daarop door het lint. “Hij sloeg haar met zijn vuist in het gezicht en greep haar met beide handen bij de keel”, beschreef het Openbaar Ministerie op het proces. “Vervolgens liet hij haar achter als een stuk vuil en vertrok hij.” Het slachtoffer had onder meer een blauw oog en een gebroken neus.

“Ik vind het jammer dat dit gebeurd is, maar heb haar niet geslagen omdat ik dat wilde, ik zag geen andere uitweg”, zei D. zelf in de rechtbank. “Ik ben enkel voor mezelf opgekomen.”

D.M. heeft een drugsverleden en kampt met schizofrenie. Daarvoor wordt hij echter behandeld, dus was er volgens het parket geen oorzakelijk verband tussen zijn geestesstoornis en het geweld. Er is dus geen sprake van ontoerekeningsvatbaarheid. Naast de celstraf moet D. 800 euro boete betalen en 2.650 euro schadevergoeding. (JF)

The post Celstraf voor man die vriendin zwaar toetakelt na vrijpartij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »