Vrouw (43) krijgt zes maanden cel en boete nadat ze voor ruim 3.600 euro aankopen doet met Visa-kaart van zieke man uit Menen

Een 43-jarige vrouw krijgt zes maanden cel en 800 euro boete omdat ze voor ruim 3.600 euro aankopen deed met de Visa-kaart van een zieke man uit Menen die ze geregeld bezocht.

De dochter van het slachtoffer merkte op dat er geregeld uitgaven gebeurden met de Visa-kaart van haar vader. Die was echter herstellende van een hersenbloeding en meer nog: de kaart bleek onvindbaar in zijn woning.

Zo’n 250 transacties

Later werd de Visa-kaart aangetroffen in het bezit van E.D., een vrouw die vaak bij de man op bezoek ging. Sinds mei 2021 deed ze voor 3.655 euro aankopen met de Visa-kaart, het zou over tot wel 250 transacties gaan. De vrouw was niet aanwezig voor haar proces, maar ontkende op een verhoor dat ze de kaart stal en hield vol dat ze de aankopen deed met de toestemming van de zieke man.

De rechter volgde dat verhaal echter niet.

The post Vrouw (43) krijgt zes maanden cel en boete nadat ze voor ruim 3.600 euro aankopen doet met Visa-kaart van zieke man uit Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »