Professor Hendrik Vos over Europees migratiepact: ‘Dit is een doorbraak, maar een met veel vraagtekens’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Familie Desmet is zicht op zee kwijt nadat verlichtingspaal vlak voor balkon is geplaatst: “Ik kan die paal zelfs aanraken”

Sedert mei staat er een verlichtingspaal vlak voor de terrassen van de appartementen op de hoek van de Koning Ridderdijk met de Noordzeelaan in Westende. “Ik kan die zelfs aanraken”, zegt bewoner Christophe Desmet, wiens zicht op zee verstoord wordt. Tevergeefs klopte hij bij het gemeentebestuur en bij Fluvius aan. Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd.

Lees meer »

Drie vrienden doen mee aan Budapest Rally als ‘Bacardiologen’: “Hebben auto zelf omgebouwd”

Met twee vrienden vertrekt Michiel De Baets op zaterdag 13 juli richting Boedapest voor de Budapest Rally. Het drietal rijdt voor de rally in zeven etappes richting de Hongaarse hoofdstad met een zelfgebouwde wagen. De ‘Bacardiologen’ kochten een auto die klaar was voor de schroothoop en maakten hem klaar voor een zevendaags avontuur. “We hopen dat de auto het haalt,

Lees meer »

Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België

Het mijnen van de cryptomunt Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan België. Dat heeft de VN-conferentie over handel en ontwikkeling (UNCTAD) woensdag gezegd tijdens de voorstelling van het Digital Economy Report 2024. De opkomst van artificiële intelligentie en cryptomunten heeft het energieverbruik van de techsector de afgelopen jaren drastisch doen stijgen.

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

“Hij had zogezegd Hans Van Themsche nog gearresteerd”: oplichter dineert in restaurant Hans Otten en vertrekt zonder te betalen

Het personeel van hotel/restaurant U Eat & Sleep aan het Eilandje heeft verleden weekend een wat onaangename gast te verduren gekregen. De 66-jarige Jozef M. besloot zondagavond te komen eten en drinken, om vervolgens zijn rekening van rond de 100 euro niet te willen betalen. Volgens eigenaar en uitbater Hans Otten, bekend van tv en radio, beweerde de man, die

Lees meer »