“Thuisgevoel creëren in The Nest 81”: nieuwe vakantiewoning in het kleinste bos van Heuvelland

Aan Loker Hoekjes bevindt zich voortaan The Nest 81, een nieuwe vakantiewoning van Kim Jacob (35) en Bert Desmedt (37). Bijzonder aan de vakantiewoning is – naast de ligging – ook de bouwstructuur. “Het is een Tiny Blok geworden in het kleinste bos van Heuvelland.”

Loker Hoekjes is één van de bekendste locaties in Heuvelland. Weinigen weten echter af van het daar gelegen bos.

“Het kleinste van Heuvelland met amper 11 are. Ook ik die hier in Loker opgroeide, was niet echt vertrouwd met die locatie”, legt Kim uit. “Per toeval zagen we het bordje ‘te koop’ hangen langsheen de Dikkebusstraat en dan nog hebben we er twee keer moeten voorbij rijden om echt te weten dat in dat kleine bosje een verdoken chalet stond.” De chalet is ondertussen een moderne nieuwbouw geworden op 36 vierkante meter, maar wel met alle comfort voor een zorgeloos verblijf. The Nest 81 wordt zo een aanvulling op de bestaande vakantiewoningen die mikken op grote groepen.

Vier personen

“We bieden een woning aan voor vier personen. De vakantiegangers worden wakker met zicht op de Scherpenberg en Kemmelberg”, aldus Kim. The Nest is verder ook de ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers die kunnen kiezen uit allerlei routes.

“Loker-dorp ligt op 900 meter van The Nest en telt een aantal gezellige cafeetjes en restaurantjes. In het dorp is er ook een speelplein en skatepark aanwezig.”

De naam van de vakantiewoning heeft een dubbele betekenis. “In de eik, die centraal staat op het domein, vinden we een nest terug en in onze streektaal zeggen we wel eens dat we naar ons nest gaan. Naar ons huis dat ook een thuis is. Dat thuisgevoel willen we zeker geven aan de vakantiegangers.” Het nummer 81 verwijst dan weer naar het huisnummer. (MDN)

Info: www.thenest81.be.

The post “Thuisgevoel creëren in The Nest 81”: nieuwe vakantiewoning in het kleinste bos van Heuvelland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »