“Boek is uit het leven gegrepen”: vader en zoon brengen samen ‘Ik herinner me’ uit

Patrick Devrome (54), de warme bakker van bakkerij De Zaaier, heeft samen met zijn zoon Jens Devrome (29), een bekende kunstenaar, een nieuw boek klaar. Het werk kreeg de titel ‘Ik herinner me’ en werd opgesierd met prachtige tekeningen. Onlangs werd het boek voorgesteld op de ouderlijke hoeve van Patrick, Het Gaainest in de Amersveldestraat in Zarren. De voorstelling werd opgeluisterd met sfeervolle muziek.

Vader Patrick en zoon Jens brachten samen een eerste boek uit in 2021. Het kreeg de naam Pademiepareltjes, een verzameling van cursiefjes met illustraties van de hand van Jens. “Nu, twee jaar later is het nieuwe boek, een vervolg op Pandemiepareltjes klaar, een schitterend werk dat vraagt om te lezen en te herlezen. Dit boek hebben we opgedragen aan Dorine Vanhoutte, mijn fantastische echtgenote, lieve moeder van Jens, Jolien en Charlien. Ze is ook de beste oma ooit voor onze kleinkindjes”, vertelt Patrick.

“Inspiratie vind ik gewoon in het dagelijkse leven”

“Inspiratie vind ik gewoon in het dagelijkse leven, in alles rondom mij, de kleine dagdagelijkse dingen iets van dichterbij bekeken en tot een verhaaltje of cursiefje verwerkt. Nog altijd zijn de broodrondes een inspiratiebron, daar kom je bij heel wat mensen die eenzaam zijn en hun verhaal willen vertellen, die verhalen raken mijn hart, de emotie blijft hangen en daaruit ontstaat dan een verhaal. In dit boek gaat het vooral over mijmeringen aan vervlogen tijden. Tijdens het nachtelijk bakken luister ik naar muziek. Van Will Tura ben ik grote fan, maar ik luister ook naar Bruce Springsteen, Urbanus… In het boek staan ook daarrond verhalen, net als over de Vredesmolen in Klerken.”

Zoon Jens is een gedreven kunstenaar en stelt tot 15 december zijn werken tentoon in ‘t Huis ter Beurze, Vlamingstraat 35 in Brugge. Zijn stijl is vooral action painting, abstract art, abstract expressionisme, modern art, art chair, pop art en dergelijke, waarmee hij al een grote bekendheid verwierf. De illustraties voor dit boek maken, was voor Jens iets anders: figuratief tekenen met potlood, maar hij deed het graag.

Cursiefjes

“Schrijven doe ik meestal in de vroege uurtjes op zondagochtend. Mijn oud-leraar André Ghysel leest na. Dat is een grote hulp, want soms schrijf je maar en merk je je eigen foutjes niet. Hij is mijn mentor, manager en vooral een vriend waar ik naar opkijk. Jens kreeg de vrije hand in zijn keuze van illustraties, hij las de teksten en maakte er tekeningen bij die precies uit het verhaal gestapt zijn. Het grootste deel van het boek is geïllustreerd. Aan iedere tekening werkte Jens een week, niet constant maar toch wel iedere dag. Het boek is opnieuw samengesteld uit cursiefjes, uit het leven gegrepen”, vertelt Patrick.

Cover

“Het boek telt 160 pagina’s leesplezier, soms aangrijpend, soms vol humor… Het is een boek dat je op ieder moment van de dag bij de hand kan nemen”, vult André Ghysel aan. “Op de cover staat een tekening die een jonge Patrick laat zien terwijl hij iets in de kerk voorleest, maar de verkeerde tekst bij zich heeft. Ook dit verhaal staat in het boek te lezen. Verder staat er ook een zelfportret van Jens in het boek. Zowel de tekst als de tekeningen zijn waardevol en mooi. Het perfecte eindejaarsgeschenk”, klinkt het bij André.

Het boek ‘Ik herinner me’ (25 euro) is verkrijgbaar in bakkerij de Zaaier, Smissestraat 36 in Klerken en bij André Gysel, Woumenweg 162 in Woumen.

The post “Boek is uit het leven gegrepen”: vader en zoon brengen samen ‘Ik herinner me’ uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Algerijn (48) krijgt celstraf nadat hij caféganger verwond met stoel in Oostende

Een 48-jarige man met Algerijnse nationaliteit is voor de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een geldboete van 400 euro. De veertiger viel in het voorjaar van 2023 een caféganger in Oostende uit het niets aan met een barkruk. Het slachtoffer raakte daardoor even werkonbekwaam door een gebroken rib.
The post Algerijn (48)

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique lanceert picknickmand: “Personaliseer met jouw favoriete wijn”

Ernest Wijnboutique nam onlangs een nieuwe start in het historisch centrum van Kortrijk en lanceert deze zomer een zorgvuldig samengestelde picknickmand. “Het bevat alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en gezellige tijd in de buitenlucht: een comfortabel dekentje, twee elegante glazen en een handige flesopener, allemaal verpakt in een stijlvol en herbruikbaar stoffen mandje”, zegt zaakvoerder Roy Veracx.<br

Lees meer »

Voor hybride oorlogsvoering kan een lucifer volstaan. Denk dus aan Rusland als Europa straks weer onder bosbranden kreunt

“Europa mag problemen verwachten.” Dat zei Roger Housen woensdag over de hybride oorlogsvoering die ons vanuit Rusland bedreigt. Een oorlogsvoering die eigenlijk al bezig is en steeds vaker op brandstichting steunt. Wat leren we van een Colombiaan die op een jobsite werd geronseld om Tsjechische bussen in lichterlaaie te zetten? Of van Kazachse toeristen die wel héél dicht bij een

Lees meer »