Vijftiende kerstmarkt in Poelkapelle op 23 december: “Met twee kermisattracties”

Voor de vijftiende keer vindt op zaterdag 23 december de kerstmarkt van Poelkapelle plaats op het Guynemerplein. Iedereen is welkom van 17 uur voor een hapje en een drank aan de standjes van lokale verenigingen. Voor de allerkleinsten is er een gratis draaimolen en een eendjesvisraam.

Het Poelkapelse Kerstmarktcomité pakt op zaterdag 23 december uit met hun jaarlijkse kerstmarkt op het Guynemerplein. “We zijn in 2006, gestart maar door corona konden twee edities, in 2020 en 2021, niet doorgaan”, zegt Jelle Van Heck van het Kerstmarktcomité. “Dat betekent dat we dit jaar aan onze vijftiende editie zitten. In die vijftien jaar hebben we onze succesformule op punt gezet: een gezellige kerstmarkt met standjes uitgebaat door lokale verenigingen.”

“Ook dit jaar mikken we op tien à vijftien kraampjes”, pikt Jakob Vervisch in. “Hoeveel het er uiteindelijk worden, zullen we zien op zaterdag 23 december, want het gebeurt wel eens dat er op het laatste moment nog een vereniging inschrijft. Dit jaar hebben we alvast een standjes van het Kermiscomité en KSA-Chiro Poelkapelle, maar bijvoorbeeld ook van de basketclub Rapid Langemark en de zwemclub van Ieper.”

Als extra trekpleister zorgt het Kerstmarktcomité ieder jaar ook voor een kermisattractie voor de kinderen. Dit jaar kan de Poelkapelse jeugd zich uitleven op niet één, maar twee attracties. “Net zoals elk jaar is er opnieuw een gratis draaimolen voor de allerkleinsten, maar dit jaar zal er ook een eendjesviskraam staan”, vult Koen Dael aan.

Gevelprojectie

Het zicht op het mooi verlichte Guynemerplein krijg je er gratis bij. Ook dat is een verwezenlijking van het Kerstmarktcomité. “Dankzij de mensen die zich inschrijven voor onze ontbijtactie tijdens het kermisweekend in Poelkapelle kunnen we genoeg centjes inzamelen om ieder jaar opnieuw te investeren in de kerstverlichting. Dit jaar konden we op die manier de lichtjes op de kerktoren vernieuwen”, vervolgt Koen Dael. “Nieuw in de kerstverlichting is de projectie op de gevel van de kerk. Die projector konden we aankopen dankzij de 4.800 euro die we kregen dankzij het burgerbudget. Op vrijdag 1 december organiseerden we een speciaal moment voor het aansteken van de lichten en de onthulling van de projectie.”

The post Vijftiende kerstmarkt in Poelkapelle op 23 december: “Met twee kermisattracties” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Arne Engels doet met de perfect getrapte corner Rod Stewart en Celtic-fans helemaal uit de bol gaan

Geweldig moment voor Arne Engels. De Rode Duivel (21) mocht opnieuw rekenen op een basisplaats bij Celtic in de Champions League-match tegen Slovan Bratislava en bedankte zijn trainer Brendan Rodgers voor het vertrouwen. Na zeventien minuten de perfect getrapte corner op het hoofd van Liam Scales: 1-0. De 60.000 fans in Celtic Park uit de bol, waaronder ook de iconische

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

‘NBA 2K25’ toont opnieuw waarom het zo’n sterke gamereeks is

September is een belangrijke maand voor liefhebbers van sportsimulators. Wellicht staat de nieuwe ‘FC25’ (of ‘FIFA’ voor wie er nog niet aan gewend is geraakt) met stip genoteerd, maar eigenlijk hoort de NBA-game van 2K daar ook bij. Qua gameplay is het al jaren de sportgame die de meest realistische bewegingen op het virtuele parket brengt. En ook het spektakel

Lees meer »

“Vind me op het nieuws”: ex-leerling (23) verschijnt dinsdag voor raadkamer nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt

Lees meer »

LIVE GP MONTREAL. UAE rolt rode loper uit voor topfavoriet Pogacar

Vrijdag won Michael Matthews het eerste deel van het Canadese tweeluik, vandaag – in de GP de Montréal – lijkt het parcours iets te zwaar voor de snellere types. Het peloton moet maar liefst 4.500 hoogtemeters overbruggen. Kan Tadej Pogacar zijn slag slaan of verrast onze landgenoot Maxim Van Gils? Volg het live in onze blog.

Lees meer »

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »

Zijn drie kinderen konden in de brand gebleven zijn, maar toch wil slachtoffer geen schadevergoeding van brandstichters: “Ze moeten studeren, niet in gevangenis zitten”

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die verantwoordelijk

Lees meer »