Trump mag niet op stembiljet in Colorado staan in 2024, beslist Hooggerechtshof

Het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Colorado heeft dinsdag beslist dat Donald Trump zich niet verkiesbaar mag stellen voor het presidentschap vanwege zijn acties bij de verkiezingen van 2020. Het hof beval dat stembiljetten met zijn naam worden teruggetrokken uit de Republikeinse voorverkiezingen van de staat in 2024.

 

Meer krantenkoppen in België

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »