CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert richt nieuwe partij op

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert richt een nieuwe partij op. Dat heeft hij dinsdagavond aangekondigd in De Afspraak op Canvas. De naam – Redelijk Rechts – en het logo zijn al klaar, maar de beweging neemt “hoogstwaarschijnlijk” nog niet deel aan de verkiezingen van volgend jaar.

Bogaert vaart al een hele tijd een veel rechtsere koers dan zijn partijgenoten, maar zegt de christendemocraten nu ook echt vaarwel met een eigen nieuwe partij. ‘Redelijk Rechts’ moet een “realistische rechtse beweging” worden, zei hij in De Afspraak.

“Heel veel mensen willen niet kapitalistisch zijn maar wel ondernemend, willen sociaal zijn maar niet socialistisch, willen voor de natuur zijn maar niet ecologisch en willen niet nationalistisch zijn maar wel trots op hun land”, lichtte Bogaert de koers van zijn nieuwe partij toe. “Iedereen leest op Twitter (intussen X) wat mijn standpunten zijn (..) Die zet ik in de markt.”

Om deel te nemen aan de verkiezingen komt 2024 volgens Bogaert “hoogstwaarschijnlijk” nog te vroeg, al zijn het programma en het logo wel klaar. “Na de verkiezingen begin ik op te bouwen richting een rechtse partij van de redelijkheid.” Andere leden heeft hij naar eigen zeggen nog niet, en de West-Vlaming is ook niet van plan om met andere parlementsleden in zee te gaan. “Ik wil dit met nieuwe mensen op de kaart zetten”, klonk het.

Wat de beslissing betekent voor de positie van Bogaert binnen CD&V of voor zijn zetel in de Kamer, is nog niet duidelijk.

The post CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert richt nieuwe partij op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven”

Lijsttrekker van Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont werd slachtoffer van ernstig vandalisme aan haar affiches in Otegem. Ze diende een klacht in bij de politie.
The post Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verzorgers internetsensatie bever Nibi vechten bevel tot vrijlating aan: “Haar hier laten is haar leven redden”

Nibi, een twee jaar oude bever die uitgroeide tot internetsensatie, is in een rechtszaak verzeild geraakt nadat haar verzorgers het bevel kregen haar terug vrij te laten in het wild. Het dier is te zeer gehecht geraakt aan mensen wat een vrijlating erg moeilijk maakt. Haar verzorgers vechten het bevel nu aan en krijgen daarbij de steun van duizenden fans.

Lees meer »

Parket onderzoekt zelfdoding ex-politieagente in Oostende

Het arbeidsauditoraat van Gent is een onderzoek gestart naar de zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De vrouw zou voor en zelfs na haar ontslag gepest en geïntimideerd geweest zijn door haar (ex-)collega’s. Pieterjan Dens, die de nabestaanden verdedigt, meldt dat hij een klacht zal indienen bij de onderzoeksrechter. "De details zijn aan het uitkomen.

Lees meer »

Statiewijk klaar voor feestvierdaagse

De Statiewijk viert het komende weekend voor de 114de keer kermis. Wijkburgemeester Luc Hallewaert, voorzitter van het feestcomité Alexander Ockier en zijn medewerkers hebben een gevarieerde vierdaagse uitgewerkt met het praatcafé en het Oktoberfest als uitschieters.
The post Statiewijk klaar voor feestvierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt woensdag uit een analyse van De Tijd op basis van gegevens van het ­Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »

VS: Israël voert momenteel “beperkte grondoperaties” uit in Libanon

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond bevestigd na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Studentenfonds LISA viert tiende verjaardag

Studentenfonds LISA vierde haar tiende verjaardag in de gebouwen van Barco. Het fonds dat kanszoekende studenten wil ondersteunen tijdens hun studies, kan intussen indrukwekkende cijfers voorleggen.
The post Studentenfonds LISA viert tiende verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »