Auteur Marcel Pisano onverwacht overleden: “Blankenberge verliest een waardevolle persoonlijkheid”

De Blankenbergse auteur Marcel Pisano is overleden. Pisano was een geboren Amsterdammer. Reeds als jongeling schreef hij teksten en publiceerde hij verhalen. Sinds 2010 woonde hij in Blankenberge, waar hij zich volop integreerde in het cultuurleven.

“Cultureel Blankenberge zal deze flamboyante persoon missen. Marcel had een enorme bewondering voor het bouwkundig erfgoed van deze stad, was medeoprichter van de culturele vereniging ‘Belle Epoque’ en tevens actief bestuurslid van de Blankenbergse cultuurraad. Het winterevent Bel’Lumière was een van zijn geesteskinderen”, zegt zijn goede vriend Enzo Farina, zelf gewezen voorzitter van de cultuurraad. “Marcel was ook een schitterend auteur. Zijn boeken werden in meerdere talen vertaald. Hij beheerste zowel de romanstijl als de erotiek en het misdaadverhaal. In de voorbije maanden was hij bezig een filmscenario te schrijven”, aldus Farina.

Pisano was ook een man die de retoriek niet schuwde. Als vrijzinnige had hij problemen met de godsdienst en hij schuwde het debat daarover niet. “Religie houdt mensen dom. Dat is meteen ook de reden waarom ik boeken ben gaan schrijven”, zei Pisano zelf in een interview in De Krant Van West-Vlaanderen begin 2020. Dat was toen naar aanleiding van zijn nieuwste publicatie ‘Het dagboek van de liefde’, waarin hij afrekende met zijn gedwongen jeugdjaren als Jehova’s getuige. Daarna volgde nog een trilogie rond religie en mythe, waarvan in het voorjaar het laatste deel ‘Het Amsterdam mysterie’ verscheen. Ook toen brachten we in onze krant een interview met de man. Het filmscript waar hij aan bezig was, was op deze trilogie gebaseerd. De verhaallijnen vertonen best wel wat parallellen met ‘De Da Vinci Code’. “Ik ga verder waar Dan Brown gestopt is”, aldus de overleden auteur.

Farina prijst tot slot ook Pisano’s totale inzet bij zo vele culturele en toeristische projecten. “Nooit deed iemand tevergeefs beroep op deze man. Blankenberge verliest een waardevolle persoonlijkheid”, aldus nog Enzo Farina. Marcel Pisano overleed onverwachts, vorige vrijdag. Hij werd 65.

The post Auteur Marcel Pisano onverwacht overleden: “Blankenberge verliest een waardevolle persoonlijkheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »