Koen De Smet uit Nieuwpoort herdenkt 15-jarig overlijden van zijn vriend Benny Neyman met persoonlijke ode

In februari 2008 overleed Benny Neyman op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De in Maastricht geboren mijnwerkerszoon was onmiskenbaar een van de grootste Nederlandse artiesten en ook bij ons bekend met klassiekers als o.a. ‘Waarom fluister ik je naam nog’, ‘Ik weet niet hoe’, ‘Vrijgezel’, enz. Met 25 albums, 20 theatershows en doortochten op o.a. ‘Het Schlagerfestival’ was hij één van de actiefste artiesten van zijn generatie. Vijftien jaar na zijn overlijden brengt Koen De Smet uit Nieuwpoort, die jarenlang met hem bevriend was en in Vlaanderen met zijn kantoor The Music Office de boekingen voor Benny verzorgde met zijn nieuwe single ‘Benny’ een pakkend, emotioneel eerbetoon.

“In amper 10 minuten stond de tekst op papier, want de oprechte woorden voor mijn goede vriend en mentor rolden eruit. Bij het inzingen kwamen er heel wat emoties los, maar ik ben blij dat ik dit kon doen voor hem. Naast de single wil ik in de toekomst met zijn repertoire verder aan de slag tijdens de optredens en in de theaters. Aan de reacties die ik de afgelopen dagen kreeg uit Nederland én Vlaanderen merk ik dat de mensen hem nog nog steeds niet zijn vergeten. Een fan van Benny mailde me de afgelopen dagen: “Koen, jouw nieuwe single is prachtig. Die zou perfect passen in het mooie repertoire van Benny. Hij zou trots op je zijn.” Het was één van de vele warme reacties die echt deugd doen”, zegt Koen De Smet trots.

Op de valreep van het jaar brengt Koen De Smet met ‘Benny’ een eerbetoon aan de 15 jaar geleden overleden zanger Benny Neyman. Geïnspireerd door zijn grote voorbeeld trok Koen alle registers open voor een nummer dat inhoudelijk en muzikaal kleeft aan het lijf. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat Benny Neyman zijn stempel drukte op mijn leven. Zonder hem was ik nooit geworden wie ik nu ben, zeker muzikaal niet. Hij heeft mij veel geleerd over artistiek leiderschap en het vertalen van emoties naar muziek. Ik vond dat de herdenking aan het overlijden van Benny dit jaar enigszins onderbelicht bleef en iets speciaals verdiende. Daarom componeerde ik speciaal voor hem deze ode. Alles zit erin: zijn verhaal, ons verhaal, zijn teksten, zijn muziek. Ook voor mij brengt het een bijzonder emotioneel moeilijk jaar tot een geweldig einde. Ik ben blij dat ik met ‘Benny’, maar ook andere songs uit zijn repertoire straks weer op het podium mag staan. Meer dan ooit leeft zijn muziek. Het zijn liedjes die iedereen kan meezingen, dus dat eerbetoon met ‘Benny’ is meer dan terecht.” (PADI)

De nieuwe single ‘Benny’ van Koen De Smet verscheen op TMO-label en is vanaf nu overal digitaal beschikbaar.

The post Koen De Smet uit Nieuwpoort herdenkt 15-jarig overlijden van zijn vriend Benny Neyman met persoonlijke ode is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »