Politie Westkust trekt tien rijbewijzen in tijdens controleacties, VLABEL int 1.385 euro

Politie Westkust hield de afgelopen dagen verschillende controleacties in het verkeer. Bij diverse acties dit weekend werden in totaal niet rijbewijzen voor enkele uren of langer ingetrokken. Maandag vervoegde ook de Vlaamse Belastingsdienst VLABEL zich bij een controle en zij konden 1,385,21 euro achterstallige belastingen innen.

De politie Westkust controleerde zowel op zaterdagavond als zondagnacht in het verkeer op alcohol. In totaal werden 470 bestuurders gecontroleerd en daarvan waren er tien onder invloed van alcohol. “Op de Kaai in Nieuwpoort werden 200 ademtesten uitgevoerd”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “Vier bestuurders bliezen alarm en mochten drie uren geen voertuig besturen. Eén bestuurder blies positief en was het rijbewijs zes uren ingehouden. Op het kruispunt Kinderlaan/Pelikaanstraat in Koksijde controleerden we 232 bestuurders. Eén bestuurder blies alarm en was het rijbewijs voor drie uren kwijt. Twee anderen bliezen positief. De ene bestuurder kreeg een rijverbod van vijftien dagen, de andere bestuurder moest het rijbewijs voor zes uur inleveren. In de De Pannelaan in De Panne tot slot werden tussen 1 en 3 uur ’s nachts 38 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder blies alarm en een andere bestuurder blies positief. Zij leverden hun rijbewijs drie respectievelijk zes uren in.”

Achterstallige belastingen

Op maandag 18 december was er een gezamenlijke controleactie met VLABEL. “Twee bestuurders reden zonder geldig rijbewijs en krijgen binnenkort een proces-verbaal toegestuurd”, vervolgt Ingels. “We stelden ook een proces-verbaal op voor de persoon die het voertuig toevertrouwde aan iemand die niet beschikt over een geldig rijbewijs. Daarnaast stelden we een proces-verbaal op inzake individueel bezoldigd personenvervoer. We stelden een onmiddellijke inning op van 1.500 euro inzake bezoldigd zakenvervoer zonder geldige vervoersvergunning, een onmiddellijke inning van 350 euro inzake achterwaartse bescherming en een onmiddellijke inning van 55 euro wegens het niet bij zich hebben van de geldige vervoersvergunning. VLABEL scande 1.789 voertuigen en stelde zes processen-verbaal op voor een totale waarde van 1.385,21 euro.” (JH)

The post Politie Westkust trekt tien rijbewijzen in tijdens controleacties, VLABEL int 1.385 euro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »