“Neen, Johan Vande Lanotte zal onze lijst niet trekken!”: burgemeester Steve Vandenberghe ontkracht hardnekkige geruchten

Burgemeester Steve Vandenberghe, boegbeeld van Vooruit Bredene, had het eerder al aangegeven: de verhuis van minister van staat Johan Vande Lanotte naar Bredene betekende niet dat hij meteen op de lokale Vooruit-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou figureren. Onlangs dook nu zelfs het gerucht op dat Vande Lanotte de lijst zou trekken. “Onzin natuurlijk. Ik zal de lijst als burgemeester aanvoeren”, moest Vandenberghe deze week nog eens bevestigen.

De verhuis van Johan Vande Lanotte van de Oostendse Vuurtorenwijk naar Bredene heeft blijkbaar menigeen aan het fantaseren gezet. Vande Lanotte was eerst voorzitter van de afdeling, zou dan figureren op de Vooruit-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober ’24 en zou die lijst volgens sommigen nu zelfs gaan trekken.

Überhaupt op de lijst?

Een nogal onzinnig idee omdat Vooruit met het appendix Lijst Burgemeester naar de kiezer trekt. Dan lijkt het nogal logisch dat die burgemeester de lijst ook trekt. “Ik zal de lijst inderdaad aanvoeren”, moest burgemeester Vandenberghe maandag nog eens herhalen. “Of Johan op de lijst zal staan? Hij maakt zich vandaag vooral nuttig met het begeleiden van de (nieuwe) kandidaten op onze lijst. Daar zijn we hem alleszins zeer dankbaar voor. Over een plek op de lijst hebben we het nog niet gehad. Johan vertoeft beroepshalve vaak in het buitenland momenteel. Hij heeft het heel druk. Het is dus nog maar de vraag of hij überhaupt tijd zal hebben om campagne te voeren in Bredene.”

“Zowel Vande Lanotte als Leterme als lijstduwer. Dat zou mooi zijn, toch?”

Eerste schepen Erwin Feys maakte er zich deze week dan weer vanaf met een kwinkslag. “Johan Vande Lanotte als lijstduwer bij ons en Yves Leterme (officieel ook inwoner van Bredene, red.) als lijstduwer bij CD&V. Dat zou mooi zijn, toch?”

Met dien verstande dat CD&V straks als Team Bredene en met een verruimde lijst naar de kiezer trekt. Maar daarover volgende week meer in deze krant.

The post “Neen, Johan Vande Lanotte zal onze lijst niet trekken!”: burgemeester Steve Vandenberghe ontkracht hardnekkige geruchten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona gestart: zes gewonden

Bij de controversiële stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Verschillende gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, melden de lokale medische diensten aan Spaanse media.

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast

Tussen de Oostlaan en de Menenstraat in Ledegem wordt er momenteel volop gewerkt aan de realisatie van een definitieve dijk ter bescherming van de Hemelhoek. “De dijk zorgt voor extra beveiliging van de wijk tegen wateroverlast”, aldus burgemeester Bart Dochy.
The post Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »