Advocaten Ridouan Taghi leggen per direct verdediging neer: “Doorgaan heeft geen enkel nut”

De drie advocaten van Ridouan Taghi hebben per direct de verdediging neergelegd. De hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo zit dus opnieuw zonder juridische bijstand.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de biepers ontploften woensdag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 20 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en twintig doden gevallen. Dinsdag raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens ‘CNN’ en ‘The New York Times’

Lees meer »

Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw”

De uit Damme afkomstige, maar al enige tijd in Antwerpen wonende Maité Reybrouck presenteert nog tot zondag 29 september haar kleurrijke tekeningen bij VONN Global Art Gallert in Antwerpen. “Onder de noemer Bloomer zet ik de mature, sterke vrouwen in de verf”, zegt Maité.
The post Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw” appeared

Lees meer »

Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene

Rode Kruis Bredene organiseert in oktober opnieuw een gratis cursus EHBO. “Kan jij iemand helpen die een ernstig verwonding oploopt of bloeding heeft?”, vraagt Johan Lambersy, communicatieverantwoordelijke bij de afdeling, zich af.
The post Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld

Op zondag 22 september wordt het winnende gedicht van de poëziewedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’ onthuld op het Guldensporenpad. Op die manier wordt ook de route tussen Avelgem en Zwevegem, die een rustpunt is voor vele mensen, nog waardevoller dankzij de verschillende gedichten die er te vinden zijn.
The post Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld appeared first

Lees meer »

Blankenberge zet in op meer groen in de stad

Het lokaal bestuur diende bij de provincie een subsidiedossier in om de Parkstraat te vergroenen. “We kozen voor de Parkstraat vanwege het kleinschalige karakter en de uitdagingen die gepaard gaan met het toevoegen van groen in een dergelijke straat”, licht schepen Patrick De Klerck, bevoegd voor Stedenbouw en provincieraadslid, toe.
The post Blankenberge zet in op meer groen in

Lees meer »

‘Startember’ viel een beetje in het water

In en om zaal De Magneet vond de tweede editie van Startember plaats, waarmee de Jeugdraad het schooljaar en het werkjaar van de jeugdbewegingen op een leuke manier willen starten. Helaas regende het de hele namiddag, zodat de vier grote springkastelen buiten voor de jeugdlokalen plat bleven liggen. Gelukkig konden de om en bij de
The post ‘Startember’ viel

Lees meer »

Een lijk om de nazi’s te misleiden en vleermuizen met brandbommen: dit zijn de strafste listen in de oorlogsgeschiedenis

Dat Israël er deze week in slaagde om explosieven in duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah-militanten te plaatsen en te laten ontploffen, dat was ongezien. Sinds het Paard van Troje in de oudheid zijn militaire listen danig geëvolueerd, maar ze hebben nog steeds één ding gemeen: niets is wat het lijkt. Een (onvolledige) lijst met de sluwste misleidingen uit de

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

Mario De Clercq weet hoe ‘tweede (koers)zoon’ Merlier kan worden getriggerd: “Schop hem tegen de schenen en de Beer van Wortegem gaat brullen”

Gene gewone, Tim Merlier (31). Sterke coureur, mooie mens. Maar af en toe ook een weifelend, twijfelend enigma. Eén man die al bijna twintig jaar de code kent: Mario De Clercq (58). De drievoudige wereldkampioen veldrijden over de kersvers Europees wegkampioen: “Schop hem tegen de schenen en hij wordt nijdig.”

Lees meer »