Bouwen in watergevoelig gebied binnenkort niet meer mogelijk: minister Demir wil 44 Antwerpse woongebieden herbestemmen

Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) kondigt voor 297,1 hectare watergevoelig gebied in de provincie Antwerpen een bouwstop aan. Hoewel de betreffende gronden ingekleurd zijn als woon- of recreatiegebied zal erop bouwen binnenkort dus toch niet meer mogelijk zijn. Wie hierdoor schade lijdt, kan aanspraak maken op een schadevergoeding.

 

Meer krantenkoppen in België

Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan Brugsesteenweg: “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding”

Garage Vanhove onthulde tijdens een speciaal opendeurweekend zijn gloednieuwe showroom langs de Brugsesteenweg. Het familieverhaal, dat in ‘88 begon bij Frank Vanhove (59) en sinds vorig jaar wordt voortgezet door zijn zoon Mike (32), gaat daarmee een nieuw tijdperk in. “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding.”
The post Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan

Lees meer »

Shane McLeod officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach Red Lions, einde voor kapitein Denayer en recordinternational Dohmen?

Nu ook officieel: de Nieuw-Zeelander Shane McLeod is voor de tweede keer aangesteld als coach van de nationale hockeyploeg bij de mannen. De Belgische hockeyfederatie bevestigde zijn aanstelling vandaag tijdens een persconferentie in Wilrijk. Voor kapitein Félix Denayer en recordinternational John-John Dohmen lijkt er dan weer geen toekomst meer weggelegd bij de Red Lions.

Lees meer »

KIJK. Dit vonden Vlamingen in de VS over het debat tussen Trump en Harris: “Een gevecht tussen een zenuwpees en een bullebak”

Het eerste debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris werd wereldwijd gevolgd. Ook Vlamingen die in de VS wonen, volgden het debat op de voet. Maar wat vonden zij van de eerste tv-confrontatie ooit tussen Trump en Harris? En wat betekent dat volgens hen voor de uitslag van de verkiezingen in november? Vier Vlaamse Amerikanen geven hun impressies.

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »

Familie Latifi (bekend van stationsshop Leona) opent broodjesbar Dioni’s Keuken: “Zelfde concept als vroeger”

Op de hoek van het Stationsplein waar tot voor de zomervakantie Lotte Deman 15 jaar‘Koken Tielt’ had open gehouden, start de familie Latifi een broodjesbar. Die gaat de naam van zoon Dion dragen, pa Gani Latifi is al ruim 20 jaar de man van stationsshop Leona.
The post Familie Latifi (bekend van stationsshop Leona) opent broodjesbar Dioni’s Keuken: “Zelfde

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Al meer regen gevallen dan bij vernietigende overstromingen in 1997” – Oostenrijkse deelstaat uitgeroepen tot rampgebied

In het zuiden van Polen is een dam overstroomd als gevolg van de cycloon Boris. Er viel een eerste dode in het land, bevestigt premier Donald Tusk. Op verschillende plekken is al meer regen gevallen dan bij de zogenaamde Millenniumvloed, de vernietigende overstromingen van 1997. Aan de Pools-Tsjechische grens werden duizenden inwoners geëvacueerd. In Oostenrijk werd een volledige deelstaat uitgeroepen

Lees meer »