Aanhoudende aanvallen op schepen dreigen wereldhandel te verstoren

21:26 Steeds meer rederijen laten de route door de Rode Zee en het Suezkanaal links liggen door aanvallen op schepen vanuit Jemen. ‘Als er binnen twee weken geen zicht is op een veilige doorvaart, dreigt di… 

Meer krantenkoppen in België

Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee: “Beste keuze voor mijn carrière”

Essevee heeft afgelopen weekend aangeknoopt met een nieuwe zege op het veld van Eupen. Daarin mocht de zevende en laatste inkomende transfer Laurent Lemoine zijn debuut vieren. “Als een club als Zulte Waregem komt, dan is dat een opportuniteit”, zegt de 26-jarige verdediger die de overstap maakte van Deinze.
The post Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee:

Lees meer »

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

Hoeveel meer of minder kost een warmtepomp dan een klassieke gasketel op 10 jaar tijd? “Deze ene factor maakt duizenden euro’s verschil”

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we hier volgens de sharia, je had geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman is in beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we

Lees meer »

Mario De Clercq weet hoe ‘tweede (koers)zoon’ Merlier kan worden getriggerd: “Schop hem tegen de schenen en de Beer van Wortegem gaat brullen”

Gene gewone, Tim Merlier (31). Sterke coureur, mooie mens. Maar af en toe ook een weifelend, twijfelend enigma. Eén man die al bijna twintig jaar de code kent: Mario De Clercq (58). De drievoudige wereldkampioen veldrijden over de kersvers Europees wegkampioen: “Schop hem tegen de schenen en hij wordt nijdig.”

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Bende van Nijvel-dossier straks openbaar? Voor justitieminister Van Tigchelt is het bespreekbaar: “Elk initiatief om waarheid te achterhalen, verdient onze steun”

Eind juni kondigde het federaal parket aan dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel na veertig jaar werd stopgezet. Nu gaan er stemmen op om historici en academici een blik te laten werpen op het Bende-dossier en zelfs het strafdossier helemaal openbaar te maken. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) is alvast voorstander, verneemt HLN. “Zo’n initiatief

Lees meer »