Derde Santa Claus Fun Run en Walking van Pottenbrekers

Het Vlamertings Pottenbrekersteam organiseert op zaterdag 23 december voor de derde keer een Santa Claus Fun Run. De afstand kan ook al wandelend afgelegd worden. Iedere deelnemer krijgt een kerstmanpak. Een dorp vol kerstmannen en -vrouwen: het is altijd een fraai spektakel.

“Het idee ontstond in 2019, toen we vernamen dat de Santa Run in Ieper ermee ophield”, zegt Yeannick Deberdt. “We dachten: laten we dat eens in Vlamertinge proberen. We hoopten op 300 deelnemers, het werden er 478”, zegt Didier Declerck. “We wisten meteen dat het niet bij die ene keer zou blijven. Toen kwam corona en moesten we de edities van 2020 en 2021 annuleren. Maar dit jaar zijn we weer present”, vervolgt Nancy Verschuere. “Elke deelnemer krijgt een pak en kan gekleed als kerstman of kerstvrouw het vernieuwd parcours afleggen. Onderweg is er ook randanimatie voorzien met drank- en eetstandjes langs het verlichte parcours”, aldus Marc Devroedt.

goede doelen

“De opbrengst gaat opnieuw naar goede doelen”, aldus Gisèle Deschrevel. “Dit jaar komen het Ieperse dierenasiel en de Palliatieve Thuiszorg Westhoek aan de beurt. Sponsors kunnen een bijdrage storten op rekeningnummer BE92 0682 4621 4723, op naam van het Pottenbrekersteam. Ook spullen voor de goodiebags zijn welkom. We kunnen ook dit jaar op de medewerking van KSK Vlamertinge en de Westhoek Turnkring rekenen.”

Het afhalen van de kerstmanpakken en de borstnummers kan vanaf 15 tot 16.30 uur in de kantine van de voetbalclub. Iedere deelnemer kan na de loopwedstrijd of wandeling ook een goodiebag afhalen in de cafetaria van de turnkring.

Inschrijven doe je via [email protected]. Deelnemen kost 8 euro (tot 12 jaar) en 12 euro voor de volwassenen. Ook kandidaat-sponsors kunnen een mail sturen naar hetzelfde adres. Meer info op de Facebookpagina Santa Claus Fun Run.

The post Derde Santa Claus Fun Run en Walking van Pottenbrekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Vrijdag 28 juni was voor Sabine Himpens (61) haar laatste schooldag in de Sint-Pieterschool in Oostkamp. Na 41 jaar lesgeven is het tijd voor een nieuwe fase in haar leven en een verdiend pensioen. Ze was koningin voor één dag en werd uitgezwaaid door meer dan 500 leerlingen.
The post Juf Sabine Himpens gaat na 41 jaar met pensioen

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »