West-Vlaanderen verwelkomt afgelopen drie jaar net geen 184 km aan nieuwe mountainbikeroutes

In reactie op vragen van Vlaams parlementslid Brecht Warnez onthulde Vlaams minister Ben Weyts opmerkelijke cijfers over de mountainbikeroutes in Vlaanderen. De afgelopen drie jaar kwamen er 1.170 km aan nieuwe mountainbikeroutes bij in Vlaanderen. In West-Vlaanderen goed voor net geen 184 km. “De uitbreiding van mountainbikeroutes in Vlaanderen is niet alleen een overwinning voor sportliefhebbers, maar ook een belangrijke stap in het bevorderen van een actieve levensstijl en natuurbehoud”, aldus Warnez die sinds de coronacrisis meer investeringen in deze routes vraagt.

Dankzij deze uitbreiding omvat het Vlaamse netwerk nu 8.626,8 km aan bewegwijzerde mountainbikeroutes, waarvan 5.443,51 km, ofwel 63,1%, off-road paden zijn. Oost-Vlaanderen springt eruit met 586,3 km nieuwe paden. West-Vlaanderen prijkt dan weer op de tweede positie met 183,6 km.

20 nieuwe routes in aantocht

“Volgend jaar zullen we verder bouwen op dit succes met de introductie van twintig nieuwe locaties voor mountainbikepaden”, onthult Warnez. Deze paden zullen een variatie zijn van technische trajecten, zoals Biketrail, Funpark en Skillspark, naast andere soorten paden. Deze ontwikkelingen ondersteunen de inspanningen van de overheid om een actief en groen Vlaanderen te bevorderen.

Warnez benadrukt ook het belang van harmonie tussen sport en natuur. “Sporten in de Vlaamse bossen moet worden aangemoedigd, maar wel met respect voor de natuur en medegebruikers. Meer officiële voorzieningen betekent minder incidenten.”

The post West-Vlaanderen verwelkomt afgelopen drie jaar net geen 184 km aan nieuwe mountainbikeroutes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »