Nathalie Huygens (51) kreeg goedkeuring voor euthanasie na verkrachting: “Voor het eerst waren er momentjes waarop ik voel: ik kan nog wél”

Ruim 225.000 HLN-lezers stemden voor hun Belg van het Jaar. Op plaats 91 staat Nathalie Huygens (51). Ze wilde rust vinden, via euthanasie waarvoor ze begin dit jaar toestemming kreeg. Want voor de mama van twee was het leven na een immens gewelddadige verkrachting ondraaglijk geworden. “Zonder die goedkeuring was ik al dood”, aldus Nathalie, met wie het voorzichtigjes beter gaat. “Ik had in mijn hoofd al een einddatum geprikt.” 

Meer krantenkoppen in België

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (3): Leegstand tegengaan met lagere huurprijzen en autoluw centrum in het weekend

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de leegstand in het stadscentrum. Is die werkelijk zo groot? En vooral, wat is voor de verschillende partijen de oplossing voor een

Lees meer »

Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Francesca Stark, leerkracht aan de Driscoll basisschool in Brookline in Massachusetts in de Verenigde Staten, bezocht twee Kortrijkse scholen om inspiratie op te doen rond educatieve toepassingen die kinderen betrekken bij ecologie en biodiversiteit. De eerste school was de Sint-Paulusschool, die al diverse Europese prijzen won met hun project ‘Klimaatspeelplaats’.
The post Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Lees meer »

Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt op 28 en 29 september een editie van Ecopolis in Budascoop in Kortrijk plaats. Met de Zweedse jeugdwerker/auteur Nicolas Lunabba en een extra performance van Lucia Palladino en Lieve Zusjes Stoere Broers rond ‘contemplatief activisme’ is het programma helemaal rond.
The post Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »

Drugdealer (35) krijgt celstraf met uitstel maar speelt auto kwijt

Een 35-jarige man uit Gistel heeft twaalf maanden cel en 8.000 euro boete, beiden met uitstel, gekregen omdat hij in opdracht van een Oostendenaar onder andere drugs leverde in de Westkust. De rechter verklaarde ook de auto van de man verbeurd. T.V. had een opvallende verklaring voor de feiten. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik

Lees meer »

Stad Roeselare volgt PFAS-dossiers strikt op, bezwaar tegen vergunning Renewi ingediend

De Stad Roeselare neemt de PFAS-problematiek zeer serieus en volgt alle richtlijnen van de Vlaamse overheid nauwgezet op. PFAS, een groep chemische stoffen die moeilijk afbreekbaar zijn, is geen lokaal probleem, maar een kwestie die heel Vlaanderen aangaat. De Vlaamse Regering heeft sinds juni 2021 stappen ondernomen om dit probleem in kaart te brengen en gecoördineerd aan te pakken.

Lees meer »

Zwitsers wijzen voorstel om natuur beter te beschermen af

De Zwitserse kiezers hebben zich in een referendum met ruime meerderheid uitgesproken tegen een betere bescherming van de biodiversiteit in het land. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut gfs.bern in opdracht van de Zwitserse televisie. Onder meer de federale regering en de landbouwers vonden het voorstel te verregaand.

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »