Nieuw concept voor vijfde editie Kerstsfeerterras in Dadizele

Op vrijdag 22 december organiseert Dadizele Onderneemt voor de vijfde keer haar Kerstsfeerterras. Vanaf 17 uur kan men in het ‘t Torreke aanschuiven aan verschillende standen waar verenigingen en handelaars tal van spulletjes en lekkernijen verkopen. “We kiezen dit jaar voor een nieuw concept”, aldus Kris Callemein en Nessim Ben Driss van de werkgroep die instaat voor de organisatie.

Ondernemersvereniging Dadizele Onderneemt groeit stilaan uit tot een vaste waarde in de gemeente. Met onder andere de organisatie van de jaarmarkt in augustus en een nieuwjaarsreceptie voor de handelaars, drukt Dadizele Onderneemt almaar meer haar stempel. “Het is nu al de vijfde keer dat we ons Kerstsfeerterras organiseren. De voorbije jaren groeide dit evenement uit tot een gezellige bijeenkomst net voor de feestdagen”, aldus Rik Knockaert, voorzitter van Dadizele Onderneemt.

Nieuw concept

Het Kerstsfeerterras kreeg dit jaar een nieuw jasje. “De voorbije jaren baatten de lokale horeca-uitbaters centraal de bar uit. Daarrond stonden dan verenigingen met hun standje. De centrale bar verdwijnt en we creëren als het ware een middenplein in ‘t Torreke. Veertien verenigingen en handelaars zullen een stand uitbaten. De verenigingen mogen, in vergelijking met vroeger, nu ook drankjes en hapjes serveren”, aldus Kris Callemein van de werkgroep. “We merken dat er heel diverse verenigingen en handelaars op ons evenement zullen staan. Dat maakt het natuurlijk extra leuk”, aldus Nessim Ben Driss.

Tijdens het evenement kunnen de aanwezigen ook genieten van randanimatie. Zo komt een bekende Vlaming langs om enkele liedjes te zingen en geeft ook het plaatselijke schoolkoor het beste van zichzelf. Daarnaast is er ook een spectaculaire act. “Vorig jaar was het best wel koud, daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar verschillende vuurkorven te plaatsen. Dat zorgt ook voor extra gezelligheid”, aldus Nessim. Het Kerstsfeerterras start om 17 uur.

The post Nieuw concept voor vijfde editie Kerstsfeerterras in Dadizele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »