Wielerclub Helkijn Sportief stopt na 102 jaar

Door een gebrek aan opvolging binnen het bestuur stopt Helkijn Sportief ermee. Ze waren nog met z’n vieren, en dat was te weinig om de jaarlijkse koersen in de gemeente te blijven organiseren. De twee koersen zijn voor volgend jaar ‘gered’, maar wat daarna komt, is een vraagteken.

De bestuursleden die al jaren de wielerclub in leven houden, vonden geen nieuwe mensen om hen te ondersteunen. Hierdoor hebben ze de beslissing genomen om op te houden met Helkijn Sportief. Het nieuws hing al wat rond binnen de gemeente. De schepen van Sport Conny Seynaeve kreeg twee weken geleden de bevestiging van secretaris Johan Vercoutere. De wielerclub, die ontstond nadat de befaamde paardenkoers op kermiszondag er eind jaren vijftig mee moest ophouden om financiële redenen, organiseerde al zestig jaar koersen in de gemeente, vooral in Helkijn. Zo’n vijftien jaar geleden organiseerde Helkijn Sportief zijn eerste koers in Spiere.

De voorbije veertien dagen zocht schepen Seynaeve een oplossing voor de twee koersen die de club organiseerde. Die vond ze in het aangrenzende dorp Kooigem. De Koninklijke Wielerclub Sport en Nering wilde de koersen dit jaar inschrijven en zo het administratieve op zich nemen. De twee koersen tijdens de kermis van Helkijn en in Spiere zullen dit jaar dus eind augustus plaatsvinden.

De oplossing moest er snel komen, want de koersen voor het volgende kalenderjaar moeten vóór 1 januari ingeschreven zijn. “Voor volgend jaar is er een zekere oplossing gevonden. Hoe het verder moet in de toekomst, dat zullen we in 2024 bekijken met de mensen die de koers organiseren”, zegt Seynaeve. De gemeente zal helpen om de koers te organiseren. De schepen is volop op zoek naar seingevers die de koersen in goeie banen kunnen helpen leiden.

Geen respons

Johan Vercoutere en de andere bestuursleden van de wielerclub willen hun steentje zeker nog bijdragen. “Het is spijtig dat zo’n oude wielerclub moet stoppen. We hebben de laatste jaren gezocht naar opvolgers, maar er kwam geen respons op. Ik ben gelukkig dat onze twee wedstrijden blijven bestaan in Spiere-Helkijn. Natuurlijk willen wij meehelpen waar het kan, als ze het ons vragen. Het werd wat te veel voor ons klein bestuur om nog elk jaar de koersen te organiseren.”

Johan Vercoutere blijft hopen dat er in Spiere-Helkijn weer iemand de rol kan opnemen om de koers te organiseren. De samenwerking met de gemeente was altijd uitstekend. (TB)

The post Wielerclub Helkijn Sportief stopt na 102 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »