Ondervoorzitter SV Loppem is opvoeder: “Veel gelijkenissen”

In het Vrij Handels- en Sportinstituut (VHSI) in Sint-Michiels zijn onderwijs en sport voor heel wat leerlingen een logische combinatie. Ook voor Anthony Debuyser (46), opvoeder van de leerlingen van de derde graad, gaan sport en onderwijs hand in hand. In zijn vrije tijd is hij sportief coördinator en ondervoorzitter van SV Loppem, dat aan de leiding staat in derde provinciale B.

Alle smoesjes

“Toen ik 24 jaar geleden solliciteerde voor een job op deze school, had ik er geen idee van dat er een link zou zijn tussen mijn professionele activiteit en mijn hobby”, zegt Debuyser. “Hier op school ben ik verantwoordelijk voor zowel de administratie als de begeleiding van de leerlingen. Ik zorg ook voor de eerste opvang van leerlingen met problemen. Ook bij SV Loppem ben ik als sportief coördinator het eerste aanspreekpunt van de spelers, en als ondervoorzitter komt heel wat administratie op me af. Ik ken alle smoesjes van leerlingen die te laat komen op school, maar ik ben ondertussen ook al heel goed op de hoogte van de excuses van voetballers die niet op tijd aanwezig zijn op een training. De gelijkenis is frappant.”

“Zowat iedereen op school weet dat ik al mijn vrije tijd investeer in de club van mijn hart. Als opvoeder moet ik geen lessen voorbereiden en examens nakijken. Daardoor heb ik meer tijd voor mijn hobby. Toen we vorig seizoen vaak verloren, werd ik al eens geplaagd door de leerlingen. Dit jaar staan we eerste en kan ik bijna elke maandag met opgeheven hoofd door de gangen wandelen. De collega’s gunnen me het succes, want ze weten dat ik me voor de spelers van SV Loppem even hard inzet als voor de leerlingen.”

De opvoeder van het VHSI is ook verantwoordelijk voor het aantrekken van jong talent voor zijn club. “Uiteraard hou ik de prestaties van jonge voetballers op onze school in de gaten. Het is jammer dat we geen schoolploeg meer hebben, maar de sportleraren informeren me tijdig als een leerling interesse heeft om bij SV Loppem te komen voetballen.” (PDC)

The post Ondervoorzitter SV Loppem is opvoeder: “Veel gelijkenissen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »