Zonen van omgekomen cameraman uit Scherpenheuvel-Zichem getuigen: “Mijn vader heeft niets misdaan, hij was gewoon aan het filmen”

In Scherpenheuvel-Zichem is de familie van Samer Abu Daqqa in rouw. De cameraman van Al-Jazeera kwam om bij een aanval van Israël en werd zondagochtend begraven in Gaza. Zijn zonen getuigen in een interview met VTM NIEUWS over het verlies van hun vader. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »