Nico Rogge (KZ Dentergem – 4C) ziet elke week topprestaties

Vierdeprovincialer KZ Dentergem verkeert in uitstekende vorm. Net voor het ingaan van de terugronde staat het team van coach Nico Rogge op de tweede plaats, op één punt van leider Bissegem B.

“Ik ben inderdaad een heel gelukkige trainer, want niemand had deze situatie bij de seizoenstart verwacht”, zegt Rogge. “We zijn immers met drie op twaalf aan de competitie begonnen, in een duidelijker moeilijkere reeks. Daarna zijn de automatismen in de ploeg geraakt en verloren we nagenoeg niet meer. Mijn spelers leveren echt wekelijks een topprestatie. Zo ook vorig weekend, maar eigenlijk begon het al de week daarvoor, met winst op het veld van de toenmalige leider Anzegem B. Deze sterke prestatie kreeg een verlengstuk tegen Aalbeke.”

Betere vorm

Zondag start de terugronde met de komst van KSV Pittem B, de ploeg van ex-assistentcoach Christof Mulier.

“Die match wil ik echt wel winnen, en dat heeft zo zijn redenen. Vooreerst is het een beetje een prestigestrijd tegen mijn gewezen assistent. In die jaren hebben we echt een uitstekende band uitgebouwd, maar zondag staan we voor negentig minuten tegenover elkaar. Een tweede reden is natuurlijk het derbygevoel, en een derde is de afloop van de heenwedstrijd. Daar zijn we zwaar onderuit gegaan, met 3-0. Toen was de efficiëntie een bepalende factor, want beide ploegen hadden ongeveer evenveel kansen. Nu zitten wij in een betere vorm, dus hoop ik dat de match dit keer in ons voordeel eindigt.”

Hoe sterk is Pittem B? “Het is een moeilijk in te schatten ploeg, zeker al omdat ze afhankelijk zijn van de afvallers uit de A-kern, maar sowieso willen we onze rug rechten na de 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd.”

Ondertussen zijn de besprekingen voor volgend seizoen bijna afgerond. Op één speler na heeft iedereen al bijgetekend en ook de technische staf met Nico Rogge en Timothy Van De Wouwer blijft nog zeker één jaartje extra op post. Men moet dus enkel maar naar gerichte versterkingen uitkijken. (SBR)

Zondag 17 december om 14.30 uur: KZ Dentergem – KSV Pittem B.

The post Nico Rogge (KZ Dentergem – 4C) ziet elke week topprestaties is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »