Colombiaanse autoriteiten onderscheppen 2,5 ton cocaïne in lading steenkool bestemd voor Antwerpen

In de Colombiaanse stad Baranquilla hebben de autoriteiten een vracht steenkool die onderweg was naar de Antwerpse haven, in beslag genomen. In de lading zat 2,5 ton cocaïne verwerkt. Dat meldt de Nederlandse website Crimesite.

 

Meer krantenkoppen in België

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

Verdachte beweert Gisèle Pelicot enkel gestreeld te hebben, maar dan laat rechter voor het eerst expliciete beelden van verkrachting zien: “In de zaal werd het muisstil”

Met Jacques C. (72) is een derde verdachte in het Franse verkrachtingsproces aan het woord gekomen. De gepensioneerde man gaf toe dat hij Gisèle Pelicot aanraakte, maar ontkende haar gepenetreerd te hebben. Om de waarheid aan het licht te brengen, liet de rechter voor het eerst expliciete beelden van het misbruik zien. Die spraken de versie van C duidelijk tegen.

Lees meer »

Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.
The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo appeared

Lees meer »

Van feestende prins Aymeric tot fotomodel Lady Amelia: deze jonge royals zijn de sterren van het internet

Prins Aymeric (18) is de ‘royal influencer’ van de Belgische koninklijke familie, en toont zijn bevoorrechte leventje graag aan de wereld via sociale media. Zijn vader prins Laurent (60) laat dat toe, zo lang zijn posts maar geen controverse kunnen veroorzaken. Maar naast Aymeric kent de royaltywereld nog wel meer bijzondere internetfenomenen. In ‘Story’ neemt koningshuisexpert Wim Dehandschutter de populairste

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

“Het hele beveiligingsteam is ontslagen”: koning Charles zet radicale stappen om prins Andrew uit zijn huis te zetten

De spanningen tussen koning Charles (75) en prins Andrew (64) gaan naar een hoogtepunt. Het is geen geheim dat de koning wil dat zijn broer de Royal Lodge verlaat, omdat hij deze veel te extravagant vindt voor Andrew. Die verloor zijn koninklijke taken vanwege zijn banden met seksdelinquent Jeffrey Epstein. Toch weigert de hertog te verhuizen. Koning Charles zet zijn

Lees meer »

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Stilaan helemaal klaar voor: Jan Breydel reeds getooid in Champions League-jasje

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, om 14u spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »