Gérard Depardieu reageert voor het eerst sinds hij weer in opspraak kwam: hij wil zijn prestigieuze ereteken teruggeven

De Franse acteur Gérard Depardieu (74) heeft voor het eerst gereageerd sinds hij opnieuw in opspraak kwam na een ophefmakende documentaire op de Franse televisie, waarin de acteur als zeer vrouwonvriendelijk wordt afgeschilderd. Hij is bereid zijn ereteken in het Légion d’Honneur terug te geven aan het ministerie van Cultuur. Dat heeft hij zaterdag via zijn advocaten laten weten, zo meldt de zender BFMTV. 

Meer krantenkoppen in België

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »