Vernieuwd toeristisch onthaal Knokke-Heist geopend

Vrijdagnamiddag werd na maanden hard labeur en spannende renovatiewerken het geheel vernieuwde toeristisch onthaal van Knokke-Heist op de Zeedijk geopend. Meteen springen de vier belevingshoeken rond gastronomie, natuur, shopping en kunst in het oog.

De toeristische dienst van Knokke-Heist – voorheen ook nog ‘VVV-kantoor’ genoemd – is sinds jaar en dag gevestigd op het Lichttorenplein, palend aan de Zeedijk in Knokke. De vuurtoren of lichttoren, waar het plein naar vernoemd is, werd in 1872 in gebruik genomen en doorheen de jaren verschillende keren vernield, in de eerste wereldoorlog, en hersteld. Het gebouw werd in 1952 gesloopt om plaats te maken voor het huidige Lichttorenplein en het toen nieuwe ‘VVV-gebouw’. Dit gebouw werd in 2007 vervangen door een gebouw met toeristisch onthaal dat de contouren van de oude vuurtoren suggereert.

Feestelijke opening

Maar vrijdagnamiddag, 15 december, werd het intern geheel vernieuwde toeristisch onthaal dus feestelijk geopend in aanwezigheid van het gemeentebestuur en een delegatie van de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen, die mee in stond voor de financiering van het vernieuwingsproject. De provincie trekt 600.000 euro voor de vernieuwing van twaalf toeristische infokantoren, waaronder dus ook dat van Knokke-Heist, liet gedeputeerde voor Toerisme Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) weten.

“Er werd bij deze renovatie enorm veel aandacht besteed aan kwaliteit, klantvriendelijkheid, toekomstgerichtheid, respect en betrokkenheid van de bezoeker. Het nieuwe logo van Knokke-Heist, verwijzend naar de vijf wijken van de gemeente, is ook prachtig verwerkt. Zowel in de vloer als achter de ruime balie”, vertelde burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen).

Vier belevingshoeken

Om het project inhoudelijk en concreet uit te werken, werkte het gemeentebestuur samen met het kantoorinrichtingsbedrijf Buro Modern uit Waregem. In overeenstemming met het team van toerisme Knokke-Heist werkte het vier ‘belevingshoeken’ uit. In de Natuurhoek kunnen bezoekers hun favoriete fiets- en wandelroutes uitstippelen en het Zwin Natuurpark ontdekken. De Modehoek wordt telkens ingekleed met de laatste modetrends en in de Kunsthoek tref je verwijzingen aan rond de vele beelden en andere kunstuitingen in de badstad. Je kunt er ook klassevolle merchandise van Knokke-Heist aankopen. In de Gastronomiehoek ten slotte sta je oog in oog met heerlijke zwinstreekproducten en is er showcooking gedeelte om in te zetten tijdens events.

The post Vernieuwd toeristisch onthaal Knokke-Heist geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »