Podcast “De afspraak op vrijdag” met Koen Geens, Stavros Kelepouris en Isabel Albers

CD&V-Kamerlid Koen Geens, politiek journalist Stavros Kelepouris (De Morgen) en de hoofdredacteur van De Tijd/ L’Echo Isabel Albers hebben het over de diensten van Frank Creyelman (Vlaams Belang) voor China, de deal tussen de federale regering en Engie over onze kerncentrales, en het akkoord over de krantenbedeling. 

Meer krantenkoppen in België

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »