Nathalie kreeg jaar geleden groen licht voor euthanasie na verkrachting, maar: “Voorbije jaar momenten dat ik plots merkte dat ik gelukkig kon zijn”

Nathalie Huygens (51) kreeg vorig jaar groen licht voor euthanasie omdat ze ondraaglijk lijdt aan de gevolgen van verkrachting. Vandaag leeft ze vooral van dag tot dag en geeft ze voordrachten, zoals vrijdag aan studenten. “Soms voel ik dat ik moet volhouden en doorgaan. Het feit alleen al dat ik dat voel, is voor mij een mirakel.”

 

Meer krantenkoppen in België

Primeurs Achiel is al 95 jaar gevestigde waarde in Oostende en is nu Handelaar van het jaar: “Opa zei altijd: eerst dienen, dan verdienen!”

Primeurs Achiel, al vier generaties lang een gevestigde waarde in Oostende, won maandagavond een Oostende Award als Handelaar van het jaar. Al 95 jaar houden ze het hoofd boven water, ondanks de druk van de grootwarenhuizen die kleine zelfstandigen alsmaar meer wegdrukt. “Managers van grootwarenhuizen hebben vak een andere denkwijze en dat onderscheidt ons daarvan”, zegt Igor Luypaert (33).

Lees meer »

Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel zonder begeleiding vrijgelaten”

“De schuld van justitie? Toch een beetje.” Een 52-jarige man uit Hooglede schoof de schuld van zijn nieuwe inbraken- en diefstallenreeks in Roeselare en Hooglede gedeeltelijk in de schoenen van het Belgische gerecht. Hij riskeerde een nieuwe celstraf van achttien maanden.
The post Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Na 40 jaar doe je me nog steeds blozen”: thuis bij prinses Astrid en prins Lorenz, nog even verliefd als op hun huwelijk

Prinses Astrid (62) en prins Lorenz (68) vieren zondag hun veertigste huwelijksverjaardag en daarom mocht onze royalty-expert bij hen thuis mee op de sofa schuiven voor een exclusief dubbelgesprek. Samen bladeren ze door het trouwalbum, vertellen ze hoe ze hun jubileum vieren en hoe de koosnaampjes die hun kleinkinderen hen geven een hartverwarmende knipoog zijn naar Albert en Paola. “Op

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Speciale locatie voor laatste Kunstzomer

De gemeente neemt ook dit jaar deel aan Kunstzomer Leiestreek. Voor deze laatste editie van het evenement waarop tal van kunstenaars in de kijker worden gezet, wist de gemeente een bijzondere locatie vast te leggen. “Het Huis De Witte langs de Moorsledestraat, pal in het centrum van Dadizele, is een prachtige locatie om iets dergelijks
The post Speciale locatie

Lees meer »

De onverbreekbare band tussen Dieter Coppens en Kevin versterkt tijdens ‘De goudvis’: “We hebben speciale klik”

“Vroeger zag je mensen denken: ‘Oei, da’s iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?’ Intussen kennen ze zeker dertig van die gasten bij naam.” De impact die Dieter Coppens (46) en zijn maatje Kevin Van Den Bosch (39) hebben, is niet te onderschatten. De twee zijn nu opnieuw samen op pad voor ‘De goudvis’. In ‘Dag Allemaal’ vertellen ze

Lees meer »

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

LIVESTREAM ZELZATE-OUDENAARDE. Wie wint topaffiche in 2de Afdeling A?

In 2de Afdeling A serveren we deze namiddag een veelbelovende affiche, met Zelzate dat Oudenaarde ontvangt. Respectievelijk de derde en vijfde in de stand met allebei zes punten. De match wordt om 15 uur afgetrapt en HLN-abonnees kunnen ze op deze pagina LIVE bekijken! Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar verandering in brengen.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »