Stad investeert 4 miljoen euro in Poperings Hopmuseum Plus

Het Hopmuseum in Poperinge wordt in de komende jaren grondig vernieuwd. Alles samen wordt zowat 4 miljoen euro geïnvesteerd door de stad. Vanaf 6 februari kan iedereen de plannen inkijken in het Hopmuseum.

In mei 2022 kreeg architectenbureau Maarten Dobbelaere de opdracht om een masterplan voor het Hopmuseum op te maken. De vraag was een plan voor de vernieuwing van de site, inclusief een stadsbrouwerij en een cafetaria.

Dienst Toerisme

Het plan voor de brouwerij werd geannuleerd omdat de kandidaat-uitbater zich terugtrok. De cafetaria blijft wel en biedt voor het project nog steeds een grote meerwaarde”, zegt Toerismeschepen Klaas Verbeke (CD&V).

De huidige Dienst Toerisme, ondergebracht in de kelder van het stadhuis, barst uit zijn voegen. “Er is bijvoorbeeld geen plaats voor een shop. Daarom zullen we de Dienst overbrengen naar De Stadsschaal, de huidige cafetaria van het Hopmuseum.”

“Er is voldoende parking in de omgeving, en fietsen kan men kwijt op de binnenkoer. De huidige brasserie wordt ondergebracht op het gelijkvloers in het museum, op de plaats waar de stadsbrouwerij voorzien was. Het bestaande gebouw met sanitair wordt afgebroken. Daar komt een passerelle in twee verdiepingen, die toegang zal geven naar het museum”, aldus nog de schepen.

Indrukwekkende hopplukmachine

Het hoofdgebouw wordt uitgebreid naar achter toe. Het zal een uitgang hebben in de Duinkerkestraat, op de vroegere slachthuissite. In het nieuwe gebouw wordt ruimte voorzien voor een indrukwekkende hopplukmachine.

Het vernieuwde museum moet bezoekers een warm welkom bieden en hen laten kennismaken met de Hoppestad in al zijn facetten. Je krijgt er een brede kijk op Poperinge, niet enkel op het hop- en bierverhaal, maar ook op de geschiedenis van de stad. De opgewaardeerde site creëert mogelijkheden voor publieksactiviteiten en kwalitatieve exposities.

Nog steeds gratis voor Poperingenaars

Op dinsdag 6 februari krijgt het brede publiek de plannen voor de herinrichting te zien in het Hopmuseum. Je kan ze daar nog enkele weken bezichtigen. Vanaf 10 februari opent het bestaande museum opnieuw de deuren na de wintersluiting. De toegang is nog steeds gratis voor inwoners van Poperinge.

The post Stad investeert 4 miljoen euro in Poperings Hopmuseum Plus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »