Moordenaar weduwe Marleen uit Oostende twee maanden langer in de cel, kompaan binnenkort verhoord

De 33-jarige man die in de cel zit op verdenking van moord op een 64-jarige vrouw uit Oostende krijgt twee maanden langer cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. De Noord-Macedoniër tikt zo bijna twaalf maanden gevangenis aan.

Het levenloze lichaam van Marleen Van Leeuw (64) werd op 21 maart aangetroffen in een gracht in het Zeeuwse grensdorp Koewacht. Het parket opende onmiddellijk een onderzoek, omdat duidelijk was dat de vrouw met geweld om het leven werd gebracht. Niet veel later kwam de politie een 33-jarige kennis van de vrouw op het spoor. Elvir S. stond internationaal geseind en kon op de luchthaven van Düsseldorf, vlak voor hij de benen wilde nemen, geklist worden.

Bekentenissen

Lange tijd waren er veel vragen in het dossier rond de moord op Marleen Van Leeuw, tot deze zomer Elvir S. plots wél aan het spreken ging. De dertiger bekende plots de moord.

De speurders hadden al langer het vermoeden dat Elvir S. de dader was, maar nooit eerder bevestigde de man dat ook zelf. Eindelijk kwam er een doorbraak in de zaak, al blijven de speurders nog achter met heel wat vragen.

Kompaan

Elvir S. verscheen vrijdagochtend voor een zoveelste keer voor de Brugse raadkamer. Die besliste om zijn aanhouding met twee maanden te verlengen. Het West-Vlaamse gerecht was lange tijd, ook na de bekentenis, op zoek naar de kompaan van Elvir S.

De tweede verdachte zou als medeplichtige geholpen hebben om het lichaam van Marleen te verplaatsen. In tegenstelling tot Elvir S. kon die persoon wél vluchten naar Noord-Macedonië. Daar werd de man even later ingerekend. Binnenkort vindt ook daar een grondig verhoor van de tweede verdachte plaats.

The post Moordenaar weduwe Marleen uit Oostende twee maanden langer in de cel, kompaan binnenkort verhoord is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »