“Ze kan dit niet zomaar verzinnen!” Middelkerkenaar krijgt na eerdere vrijspraak vijf jaar cel voor misbruik twaalfjarig meisje

Een 32-jarige Middelkerkenaar is in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel voor het misbruik van een twaalfjarig meisje. In eerste aanleg werd hij daarvoor nog vrijgesproken.

Begin 2021 kwam bij de politie een melding binnen van het begeleidingstehuis waar het slachtoffer tijdens de week verbleef. Tijdens vakanties en in het weekend mocht het meisje naar haar minderbegaafde ouders in Middelkerke, maar die hadden een dakloze in huis genomen. Die zou het meisje tussen juli 2020 en februari 2021 liefst 25 keer seksueel hebben misbruikt. Maar dat achtte de rechtbank van Brugge niet bewezen en sprak de man daarvoor vrij.

Bedreigingen

R.A. verbleef ook een tweetal weken bij de tante van het meisje en maakte sleutels bij van haar woning voor hij met de noorderzon verdween. Hij dreigde ermee haar woning kort en klein te slaan als ze naar de politie zou stappen.

Ook de beide ouders van het meisje en nog vier andere familieleden werden door R.A. bedreigd. Daarvoor kreeg hij een jaar cel, maar het parket ging in beroep.

In het videoverhoor gaf ze toe dat ze een seksuele relatie had, en dat hij aan haar poep en borsten zat.

Erg kwetsbaar

Volgens de advocaat van de familie van het meisje is het bewezen dat ze is misbruikt. “Ze kan dit niet zomaar verzinnen! Ze is erg kwetsbaar en was bang dat haar ouders boos zouden zijn en ze niet meer naar huis mocht komen als ze zou weigeren.”

R.A. noch zijn advocaat kwamen opdagen voor het proces. Bij verstek oordeelde het hof dat het misbruik wel is bewezen en voor die feiten en de bedreigingen werd R.A. veroordeeld tot vijf jaar cel. Bovendien oordeelde het hof dat de man onmiddellijk moet worden opgepakt en opgesloten. (OSM)

The post “Ze kan dit niet zomaar verzinnen!” Middelkerkenaar krijgt na eerdere vrijspraak vijf jaar cel voor misbruik twaalfjarig meisje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »