Stad Poperinge ontvangt 50.000 euro subsidie voor de wandellus Der Flugplatz

De stad Poperinge ontvangt van de Provincie een subsidie van 50.000 euro voor de inrichting van de wandellus ‘Der Flugplatz’, in de omgeving van de Duitse toren uit de Tweede Wereldoorlog, een baken langs de Westvleterseweg.

Om de gevolgen van covid op te vangen, lanceerde de Provincie West-Vlaanderen een herstelfonds. Hiermee heeft de Provincie de ambitie om lokale besturen, vzw’s en ondernemingen financieel te ondersteunen bij plattelandsprojecten die inzetten op ontmoeting en recreatie. De provincieraad keurde op 14 december vijf projecten goed waaronder wandellus Der Flugplatz in Poperinge. Stad Poperinge zal voor dit project 50.000 euro aan provinciale middelen ontvangen.

Nieuwe wandeling

“We creëren een nieuwe wandeling vanuit het centrum van Poperinge tot aan de Duitse Toren en terug. Wandelaars maken zo kennis met het landschap, het platteland en de WOII-geschiedenis van de stad. Daarnaast wordt de Duitse toren toegankelijk gemaakt voor iedereen en wordt een picknickplek met picknickkast ingericht als uitrustpunt. Een mooi voorbeeld van een plattelandsproject met aandacht voor ontmoeting en recreatie,” motiveert burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) het project.

Binnen het herstelfonds kunnen goedgekeurde projecten rekenen op een subsidie van 65% met een maximum van 50.000 euro. Naast het project van de Stad Poperinge werd ook goedkeuring gegeven voor 29.900 euro voor de aanleg van rustpunten en een wandelbrug over de Heidebeek (Regionaal Landschap Westhoek) in Haringe (Poperinge).

The post Stad Poperinge ontvangt 50.000 euro subsidie voor de wandellus Der Flugplatz is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »