“Met juiste paar schoenen vermijd je blessures”: Runners’ Lab opent deuren in Roeselare

Speciaalzaak Runners’ Lab opent komend weekend zijn eerste vestiging in West-Vlaanderen. Lopers kunnen vanaf zaterdag terecht in een deel van de voormalige gebouwen van meubelzaak Sinnfoort in Oekene bij Roeselare. In de winkel werd er onder andere een dertig meter lange piste aangelegd. “Door middel van een footscan gaan we samen met de klant op zoek naar de ideale schoen”, zegt CEO Koen Wilssens.

Runners’ Lab werd in 1980 opgericht in Beveren-Waas. Inmiddels zijn er al zes vestigingen in Vlaanderen, daar komt dit weekend een zevende bij. “In West-Vlaanderen hadden we nog geen winkel en dat terwijl het eigenlijk onze ambitie is om voor iedereen binnen de dertig minuten een winkel te voorzien”, zegt CEO en gewezen topatleet Koen Wilssens.

De voorbije jaren zocht hij in de regio rond Kortrijk en Roeselare naar een geschikt pand. “Net voor de zomer viel mijn oog op het leegstaande gebouw van Sinnfoort. Een goede locatie en ideale ligging. Toen ging plots alles erg snel.”

Crosscup

“Aan Roeselare hou ik erg goede herinneringen over. Hier nam ik in het verleden vaak deel aan de Crosscup”, zegt Wilssens. Na Deurne in 2021 en Rumst in 2022 is Roeselare al de derde nieuwe winkel in drie jaar tijd. “En volgend jaar komt ook nog Asse er bij. Maar nu kijken we vooral uit naar de start in Roeselare. Uit polls die we hielden bleek dat West-Vlamingen echt verlangen naar een winkel in hun omgeving.”

Loopanalyse

Aanstaande zaterdag opent Runners’ Lab Roeselare de deuren. Binnen geen rekken vol schoenen, maar wel een dertig meter lange testtrack. “Onze vier medewerkers komen hier via een loopanalyse te weten welke schoen er bij de klant past”, zegt winkelverantwoordelijke Tania Vandewalle.

“Na de loopanalyse stellen we voor de loper drie à vier geschikte modellen voor. Bij ons is het de voet die de schoen kiest”

Opvallend is dat er in de winkel zelf geen schoenen te zien zijn. 3.000 paar, goed voor 100 verschillende modellen, staan wel klaar in de stockruimte. “Na de loopanalyse stellen we voor de loper drie à vier geschikte modellen voor. Bij ons is het de voet die de schoen kiest. Dat vinden we heel belangrijk. Met het juiste paar schoenen vermijd je blessures”, aldus Wilssens.

Naast loopschoenen kan men bij Runners’ Lab terecht voor accessoires. “Zo hebben we verschillende materialen om aan trailrunning te doen en schenken we ook veel aandacht aan sportbeha’s. Uit onderzoek blijkt dat heel wat vrouwen voor een verkeerde bh kiezen bij het sporten”, zegt Vandewalle. Runners’ Lab schenkt ook veel aandacht aan blessurepreventie. Zo is er een groot aanbod aan Recovery Slippers, foamrollers en geeft een podoloog advies over steunzolen.

Openingsrun

De nieuwe speciaalzaak zet de opening op een sportieve manier in de kijker. Zowel op zaterdag en op zondag kunnen bezoekers aan de zaak genieten van een openingsrun van 6 of 10 kilometer. “De deelnemers kiezen hun eigen tempo en starten wanneer ze willen. We kozen voor een van de routes van Roeselare Loopt”, zegt Wilssens.

The post “Met juiste paar schoenen vermijd je blessures”: Runners’ Lab opent deuren in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De herfst roept: soms intense en onweerachtige buien vandaag, en maar 14 graden

Vandaag voert een depressiekern boven de Noorse Zee polaire en onstabiele zeelucht naar onze streken. Hierin ontwikkelen er zich buien die soms intens en onweerachtig kunnen zijn. Het KMI verwacht daarbij vrij frisse maxima voor de tijd van het jaar, rond 14 graden. Vrijdagochtend vormt er zich stilaan een hogedrukkern in de omgeving van Bretagne. Die zal pas tijdens het

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

“Honden etende immigranten” tegen “laat ons kiezen voor de toekomst”: zo verliep pittige debat tussen Trump en Harris

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na nieuw ongeval op de Semois. Ouders van verongelukte David (28) doen emotionele oproep: “Maak reddingsvesten verplicht bij het kajakken”

“Hoeveel leed moet er veroorzaakt worden voor iemand ingrijpt?”, vraagt Annie De Beer (66) zich wanhopig af, nadat dit weekend een kajakker gered moest worden op de Semois. Annie en haar echtgenoot Patrick Verhelst (66) verloren zes jaar geleden hun zoon David (28) bij een afvaart van de Lesse. In een bewogen gesprek praten ze over de gevaren, het rouwproces

Lees meer »

Vannacht eerste (en laatste?) debat Harris en Trump: dit moet je weten

Alle ogen zijn vannacht gericht op het allereerste (en wellicht enige) televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Meteen de eerste keer ook dat de twee oog in oog met elkaar zullen staan, want ze hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Dit debat komt op een cruciaal moment in de verkiezingsrace. Dit moet je alvast weten.

Lees meer »