Prins Harry krijgt gelijk in rechtszaak tegen mediagroep: “Slachtoffer van telefoonhacking”

Het Hooggerechtshof in Londen heeft prins Harry (deels) gelijk gegeven in een zaak die hij had aangespannen tegen mediabedrijf Mirror Group Newspapers. De rechter oordeelde dat vijftien krantenartikels het product waren van “telefoonhacking of andere onwettige informatievergaring”. Harry krijgt een schadevergoeding van 140.600 pond.

 

Meer krantenkoppen in België

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

Provincie Utrecht vraagt bossen te mijden met kleine kinderen en overweegt wolf te laten neerschieten

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een oproep gedaan om niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing komt er na een mogelijk nieuw incident met een wolf woensdagochtend. Als DNA-onderzoek bevestigt dat het om hetzelfde dier gaat dat twee weken geleden een kind beet, wordt het dier mogelijk neergeschoten.

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Vlaanderen levert nieuwe omgevingsvergunning af voor ethaankraker Ineos

Vlaanderen heeft een hernieuwde omgevingsvergunning afgeleverd voor ‘Project One’, de veelbesproken ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven. Ontslagnemend Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) benadrukt dat er geen sprake is van een versoepeling van de milieuvoorwaarden en stelt dat de beslissing zorgt voor “meer rechtszekerheid”.

Lees meer »

Bekende radiostem van ene op andere dag dakloos na verzekeringsgeschil: “Ik woon nu noodgedwongen in een camper”

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt Els De Craecker (48). Misschien had de radiostem, bekend van JOE en Nostalgie, dan wél een gezin gesticht? Na graafwerken op het aanpalende terrein verzakte haar huis. Het 14 jaar aanslepende verzekeringsdossier deed de dakloze Els in een zware depressie belanden. Sinds twee jaar noemt

Lees meer »

Werd u ziek van de hitte op reis?

Europe Assistance opende in juli al bijna 1.000 medische dossiers voor Belgen in het buitenland. Dat is een forse stijging in vergelijking met juli 2023. Vooral de aanhoudende hitte zou de boosdoener zijn, met name in Zuid-Europese landen.

Lees meer »