Vlaams Belanger Frank Creyelman jarenlang gebruikt door Chinese geheime dienst

Frank Creyelman (62), ere-Vlaams Parlementslid en fractievoorzitter van de Vlaams Belangfractie in de Mechelse gemeenteraad, werkte meer dan drie jaar als informant voor de Chinese geheime dienst. De relatie tussen een Chinese spion en de Vlaams Belanger is vastgelegd in een reeks sms-berichten, die de kranten ‘The Financial Times’, ‘Der Spiegel’ en ‘Le Monde’ in handen kregen. 

Meer krantenkoppen in België

Leden snorrenclub ingeschakeld voor campagne Radio 2

De Gesnorde Vrienden, de snorrenclub die dit jaar werd opgericht in café Bie Kasse, zijn populair. De vriendengroep werd recent ingeschakeld voor een promotiecampagne van Radio 2 voor het nieuwe programma De Beste Buurt. Zowel in de kranten als op televisie zal er reclame voor gemaakt worden. “Tijdens de batjes maakten we ons voor het
The post Leden snorrenclub

Lees meer »

Scoutsgroep Robrecht van Bethune start nieuwe werkjaar met amusante activiteit in De Warande

Met een geslaagde startdag op het domein De Warande aan de Aartrijkestraat heeft scoutsgroep Robrecht van Bethune, de scouts van het stadscentrum, zijn nieuwe werkjaar ingezet. De namiddag werd traditioneel afgerond met een barbecue met lekkers voor iedereen. “Bij onze jongste leeftijdstakken hebben we veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen”, zegt Arne Govaerts, die samen met
The post Scoutsgroep Robrecht

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

Binnenvaartschepen en cruises vast in Oostenrijk door hoogwater

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »

Ruwbouwonderdelen voor Scheldetunnel zijn klaar, volgens Lantis perfect op tijd: “Dit is een mijlpaal in de Oosterweelwerken”

In Zeebrugge is vrijdag het laatste beton gestort voor de acht tunnelelementen van de nieuwe Scheldetunnel. De komende maanden worden de gigantische onderdelen van elk 60.000 ton klaargemaakt voor transport naar Antwerpen, waar ze in juli een voor een worden afgezonken in de Schelde. “Er is enorm hard gewerkt en het is ronduit indrukwekkend dat alles tijdig is klaar geraakt”,

Lees meer »

Jeugdraad organiseert debat in aanloop van verkiezingen

Binnenkort trekken veel jongeren voor de eerste keer naar de stembus. Jeugdraad Poperinge slaat daarom de handen in elkaar om de jongeren te informeren over enerzijds de lokale politiek, maar anderzijds ook om te gaan stemmen. Met een enquête, een referendum, terrasbabbels en een debat brengen ze de bezorgdheden van de jongeren tot bij de partijen.
The post Jeugdraad

Lees meer »

Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.
The post Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk

Kyara Linskens gaat aan de slag bij Dinamo Koersk, zo maakte de Russische basketbalclub zaterdag bekend. De 27-jarige center speelde de laatste twee jaar voor het Franse Lattes-Montpellier, waar ze 9,1 punten, 5,2 rebounds en 2 assists per match liet optekenen.
The post Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk appeared first on KW.be.

Lees meer »