Ic Dien verwelkomt 200 mentoren in De Spil: “Een viering én erkenning”

Op woensdag 13 december verwelkomde HBO Verpleegkunde Ic Dien met trots mentoren, medewerkers, en speciale gast, zorg- en welzijnsambassadeur Candice De Windt voor een mooie avond.

De Mentorenavond, die plaatsvond in het cultuurcentrum De Spil in Roeselare bracht ongeveer 200 toegewijde mentoren samen die een belangrijke rol spelen in de opleiding en daarmee in het succes van de studenten verpleegkunde. De avond dient als een welverdiende ‘dank je wel’ aan de mentoren, die niet alleen kennis doorgeven maar ook de toekomst van de gezondheidszorg vormgeven.

Inspiratie

Het hoogtepunt van de avond was de toespraak van de Zorgambassadeur. Candice De Windt verwoordde de uitdagingen in de gezondheidszorg en de rol van onderwijs daarin. Haar inspirerende en motiverende woorden hebben de mentoren aangemoedigd om ook in de toekomst het beste uit de studenten te halen.

“Deze avond was niet alleen een viering, maar ook een erkenning van de onbetaalbare bijdrage van onze mentoren aan de opleiding van de volgende generatie verpleegkundigen,” zegt Luc Vanrobaeys, directeur van HBO Verpleegkunde Ic Dien. “We zijn de zorgambassadeur dankbaar om te komen spreken en om haar inzichten met ons te delen.”

The post Ic Dien verwelkomt 200 mentoren in De Spil: “Een viering én erkenning” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden na zware klap tegen boom: politie zoekt derde inzittende

Twee mannen zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de grens tussen Wingene en Ruiselede. Een wagen knalde bijzonder hard op een boom langs de weg. Voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat. De politie en brandweer zoeken tussen de velden nog een derde persoon.
The post Twee doden na zware klap tegen boom:

Lees meer »

Bijzondere herdenking 700 jaar La Chartreuse de Neuville: Ook oorlogsslachtoffers geëerd

In het Franse Neuville-sous-Montreuil vond recent een bijzondere herdenkingsplechtigheid plaats ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van La Chartreuse de Neuville. Deze ceremonie stond in het teken van de 602 Belgische slachtoffers die tijdens de Eerste Wereldoorlog in dit voormalige klooster overleden. Voor de gemeente Koekelare was het een belangrijke gebeurtenis, mede dankzij de betrokkenheid van het Lange Max Museum.<br

Lees meer »

“Ik won de strijd die al bij mijn geboorte begon”: paralympisch kampioene Léa Bayekula is blikvanger op Memorial Van Damme

Noem haar geen ster of idool, want zo voelt ze zich niet. Léa Bayekula (29), vrijdag een van de blikvangers op de Memorial, wil wel een voorbeeld zijn, een inspiratie voor kinderen die net als zij met een handicap leven en voor wie haar twee gouden medailles op de Paralympische Spelen bewijzen dat topsport geen onbereikbare droom hoeft te zijn.

Lees meer »

Café du Rat Mort sluit Ensorjaar in stijl af: flamboyant feest in Parijse sfeer

Dit jaar kleurde James Ensor Oostende als geen ander, want het is 75 jaar geleden dat hij overleed. In aanloop van het slotweekend op 21 en 22 september zet de Koninklijke Cercle Coecilia hun vroegere clublid vorige zaterdag nog eenmaal in de bloemetjes door het spectaculaire galabal ‘Met Ensor naar het Cabaret du Rat Mort’ te organiseren in Kursaal Oostende.

Lees meer »

Eerste écht Belgische mosselen zijn op-en-top West-Vlaams: op bezoek bij de zeeboerderij van supermarktketen Colruyt voor onze kust

De Belgen behoren tot de grootste mosselfanaten ter wereld. Alleen wordt de lekkernij niet in onze eigen Noordzee gekweekt. Of beter: wérd. Enkele jaren geleden startte supermarktconcern Colruyt met een kleinschalige mosselboerderij voor de kust van Nieuwpoort. Dit jaar zullen ze er in totaal een goeie vijftig ton Belgische mosselen oogsten, een cijfer dat op (lange) termijn richting tweeduizend ton

Lees meer »