Club Brugge stoot als leider door naar knock-outfase van Conference League na verdiende zege tegen Bodo/Glimt

Club Brugge heeft zich donderdagavond tot groepswinnaar gekroond in poule D van de Conference League. Blauw-zwart haalde het op de slotspeeldag van de groepsfase met 3-1 van Bodo/Glimt in een onderling duel om de leidersplaats. De groepswinst bespaart de Bruggelingen een – mogelijks lastige – barrageronde. Als leider stoten ze rechtstreeks door naar de achtste finales.

Club-coach Ronny Deila koos tegen de Noorse kampioen opnieuw voor Andreas Skov Olsen en Antonio Nusa op de flanken. Een beslissing die goed uitdraaide, want op een korte studieronde na was Club Brugge met zijn vele aanvallende acties baas in het Jan Breydelstadion. Uitgerekend het tweetal brak de wedstrijd open. Skov Olsen bracht de bal halverwege de eerste helft tot bij Nusa (26.), die Club met een knappe knal in het dak van het doel verdiend op voorsprong zette. Thiago leek Club met een dubbele bonus de kleedkamers in te sturen, maar zijn doelpunt ging niet door wegens buitenspel.

Goeie reactie na opdoffer

Uit het niets kwam Bodo terug in de wedstrijd. De Griekse scheidsrechter Papapetrou floot aanvankelijk voor een vrijschop na een fout van Brandon Mechele op de rand van de zestien, maar wees vervolgens naar de stip op advies van de VAR. Amahl Pellegrino (57.) zette de elfmeter feilloos om, maar Club kwam de opdoffer vrijwel meteen te boven. Na een goede combinatie werkte Thiago (58.), die dit keer geen buitenspel stond, een goede voorzet van Maxim De Cuyper tegen de touwen. In het slot maakte Mechele (89.) zijn penaltyfout nog goed. Met de kop legde hij de 3-1 eindstand vast.

The post Club Brugge stoot als leider door naar knock-outfase van Conference League na verdiende zege tegen Bodo/Glimt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »