Tijdelijke voetgangersbrug aan Sluis 9 afgewerkt: Begin januari in gebruik

Woensdag 13 december werd de montage van de tijdelijke voetgangersbrug aan Sluis 9 afgerond.

De Vlaamse Waterweg nv liet de brug plaatsen over het Kanaal Bossuit-Kortrijk zodat de trage weggebruikers tijdens de vernieuwing van de voetgangers- en fietsersbrug onder de spoorbrug in het voorjaar 2024 het kanaal kunnen blijven kruisen. Fietsers moeten bij het gebruik van de tijdelijke brug om veiligheidsredenen afstappen. De afbraak van het stalen voetbrugje is voorzien vanaf 8 januari.

Bij een bruginspectie in 2020 werd schade vastgesteld aan de voetbrug met houten brugdek uit 1980. Het brugje werd bij aanvang aanzien als een tijdelijke constructie. Hierdoor werden de landhoofden nooit afgewerkt. Nu volgt een volledige vernieuwing. Bij gunstige omstandigheden komt de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug in glasvezelversterkte kunststof al half mei in gebruik. Samen met het vernieuwen van de brug worden ook de landhoofden afgewerkt en komt er een roestvaste stalen leuning.

The post Tijdelijke voetgangersbrug aan Sluis 9 afgewerkt: Begin januari in gebruik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Red Lion Arthur De Sloover en Red Panther Alix Gerniers, neef en nicht op de Spelen: “Arthur is eerder rustig op het veld, ik ben een furie”

Het hockeybloed gaat diep terug bij Red Lion Arthur De Sloover (27) en Red Panther Alix Gerniers (31). Grootvader Xavier Gerniers was in zijn jonge tijd al international, nu staan de kleinkinderen samen op de Spelen. Een interview met de twee internationals over zichzelf, een hockeygekke familie, de olympische droom en een belofte die in 2012 werd gemaakt.

Lees meer »

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt voor het eerst alcoholvrij bier: “Het gaat om een variant van ons familiebier Ypra”

Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brengt voor het eerst sinds de start in 1892 een alcoholvrij bier op de markt, daarmee inspelend op de trend bij consumenten om minder alcohol te drinken. “De nieuwe Ypra heeft een alcoholpercentage van 0,4 procent maar behoudt zijn rijke smaak”, zegt zaakvoerder Omer Jean Vander Ghinste (60).
The post Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste brouwt

Lees meer »

Relaxen in massagefauteuil kan in Café Harmonie aan de Steenpoort in Kortrijk

Onlangs opende in Kortrijk Café Harmonie de deuren. Niet zomaar een nieuw café, maar een café met een twist: je kan er immers ook relaxen in een massagefauteuil. Zaakvoerster Nasi Mirzaee wordt in het weekend bijgestaan door Moshen Karbassi.
The post Relaxen in massagefauteuil kan in Café Harmonie aan de Steenpoort in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel” – waarom Mathieu van der Poel weer Belgiës ‘Angstgegner’ is

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »