EXCLUSIEF. Nonnen verkochten baby’s voor grof geld: nieuwe getuigenissen leggen kinderhandel in de Kerk bloot

Zusters en nonnen in heel het land hebben zich jarenlang schuldig gemaakt aan mensenhandel. Dat blijkt uit de HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’, waarin slachtoffers en experts getuigenissen afleggen. Ongeveer 30.000 jonge vrouwen werden opgevangen in tehuizen en bevielen anoniem, waarna de Kerk hun kinderen voor grof geld verkocht. Sommige moeders werden zonder toestemming onder volledige narcose gebracht, anderen werden zelfs ongevraagd gesteriliseerd. 

Meer krantenkoppen in België

Leander Vivey speelt pittige scènes in ‘Vikings’-reeks: “Op die set ben ik m’n maagdelijkheid als acteur verloren”

Het nieuwe seizoen van ‘Vikings: Valhalla’ kleurt Belgisch. Met dank aan Leander Vyvey (34), een voormalige kampioen kitesurfen, die een rol in het kijkcijfersucces van Netflix wist te bemachtigen. Hoe is het om op de set van zo’n grote productie te staan? En wat met de obligatoire seks- en gevechtsscènes? “Het zijn fysiek intensieve opnames. Daar is vechtlust voor nodig.”

Lees meer »

Meisjes van K3 veranderen in zeemeerminnen voor nieuwe film

K3 is vanaf december dit jaar te zien in een nieuwe film. Hanne, Marthe en Julia veranderen in zeemeerminnen in ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Bij een nieuwe film hoort ook nieuwe muziek. Vlak voordat de film in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen verschijnt, brengen de meisjes het gelijknamige album uit.

Lees meer »

2 dagen feest, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag op grootse wijze

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. The place to be was Porto Cervo in Sardinië, waar de prinses familieleden en vrienden optrommelde om deel uit te maken van het extravagante feest. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit van een gigantische taart

Lees meer »

“Kaalgeschoren, beplast en met de dood bedreigd”: milde straf voor gruwelijke mishandeling tiener tijdens ‘horrornacht’

Nadat hij de instelling waar hij verbleef ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen onderdak bij een kennis in Brugge. Daar wachtten hem urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij hij kaalgeschoren en zelfs beplast werd. Dader Dylan D. riskeerde zes jaar effectief, maar kreeg vrijdag vijf jaar voorwaardelijk. “Hoe ziek ben je als je zoiets op zo’n jonge leeftijd doet?”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Gert Verhulst en James Cooke starten in Saint-Tropez met repetities ‘ZomerRevue’: “Geen woke voor ons”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

KIJK. Evenepoel wil weer meer voorzichtigheid rond Covid: “Dat mondmasker? Dat is omdat jullie er geen dragen”

Remco Evenepoel heeft weer een dag in de Tour zonder kleerscheuren overleefd. De witte trui baande zich met verve een weg door het waaiergevaar richting Pau en begint morgen als tweede aan de Pyreneeën. “Het mag gaan beginnen.” Evenepoel deed ook een oproep tot weer meer ‘Covid-voorzichtigheid’ in de Tour. “Ik denk dat we terug moeten naar toestanden zoals in

Lees meer »