Drieste inbreker richt veel schade aan en laat bloedspoor na in apotheek Mahieu in Kortemark

Zowel in Kortemark als buurgemeente Torhout werd dinsdagnacht ingebroken in een apotheek. In Torhout ging de inbreker stil en snel te werk, in Kortemark ging het om een drieste inbraak. “Hij forceerde een raam met een steen, verwondde zich toen hij door het glas binnenging en liet een bloedspoor en veel wanorde na”, zegt apotheker Nancy Mahieu (51) in Kortemark. In beide gevallen werd geld gestolen.

De politiezones Polder en Kouter onderzoeken of beide inbraken iets met elkaar te maken hebben. Het is opvallend dat er in twee apotheken in buurgemeenten op zeven kilometer van elkaar ingebroken werd. Maar tussen de twee inbraken zat drie uren tijd en hoe de inbreker te werk ging scheelt nogal.

Steen door raam

Bij apotheek Mahieu op het Stationsplein in Kortemark werd flink wat schade aangericht. “Ik werd om 3.34 uur gebeld door de alarmcentrale dat er glasbreuk was”, zegt apotheker Nancy Mahieu (50). “Toen was er nog niets te zien. Vanuit onze apotheek in Sint-Baafs-Vijve konden we alle lichten in Kortemark al preventief aansteken. Korte tijd later belde de politie om te zeggen dat er effectief ingebroken was. Daarna reed ik snel naar Kortemark. Het bleek dat onze bovenbuur alles zowat gezien heeft en de politie belde. Een onbekende man schopte eerst hard door het raam en gooide er vervolgens een grote steen door. Nadat het glas gebarsten was ontstond er een gat en daar wurmde hij zich door naar binnen.”

Bloedsporen

Bij het binnendringen verwondde de inbreker zich stevig. “Overal in de apotheek lagen bloedsporen”, vervolgt Nancy. “Maar daar leek de man zich niet aan te storen. Hij zou tien minuten binnen hebben gezeten en richtte een grote wanorde aan. Alle kasten waren opengetrokken, tot achteraan in de bureauruimtes. Overal hing wat bloed. Hij was duidelijk op zoek naar geld. Uiteindelijk kon hij een kleine duizend euro stelen. Omdat hij eerst ook alle elektriciteit uitschakelde en zo de computers ontregelde konden we woensdag nog niet openen. Er zal ook flink wat poetswerk nodig zijn.” Voor Nancy is het de eerste inbraak in de apotheek in Kortemark, die ze daar al 16 jaar runt.

Link met Torhout?

De politiezones Polder en Kouter delen informatie uit over beide inbraken. Of er een link bestaat en of het om dezelfde dader gaat is nog niet duidelijk. In beide gevallen kwam het labo van de politie ter plaatse voor een sporenonderzoek. In Kortemark werd ook een speurhond ingezet. (JH)

The post Drieste inbreker richt veel schade aan en laat bloedspoor na in apotheek Mahieu in Kortemark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »