Maxim Bille en Rapid Langemark One stellen de ambities bij: “We gaan voor de top drie”

Na de nipte 84-79-nederlaag in de topper tegen Avanti Brugge Two moet Rapid Langemark One de leidersplaats lossen. Ondertussen werd bij Rapid de ambitie wel bijgesteld. “We moeten vol voor die top drie gaan”, stelt Maxim Bille.

Met Avanti Two en Rapid One stonden vorig weekend de twee leiders tegenover elkaar. Uiteindelijk waren het de Bruggelingen die aan het langste eind trokken. “Wij kenden een slechte start”, opent Maxim Bille. “Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we wel beter in match. Maar uiteindelijk trokken zij toch verdiend het laken naar zich toe. We konden geen beroep doen op drie belangrijke spelers, dus wisten we dat de verplaatsing naar Brugge een moeilijke klus zou worden.”

Ex-ploeg

De 27-jarige spelverdeler speelde enkele seizoenen geleden zelf nog voor Brugge. Ondanks het feit dat de kern bijna volledig vernieuwd is, was het voor hem toch een speciale wedstrijd. “Ik heb er twee jaar graag gespeeld. Enkele spelers waar ik toen mee samen heb gespeeld, zijn afgelopen zaterdag ook komen kijken. Ook in het bestuur ken ik nog heel wat volk. Het was dus zeker een aangenaam weerzien.”

Voor de Langemarkenaars staat komend weekend een thuiswedstrijd op het programma tegen BC Delrue JP Oostende One, dat pas twaalfde in rangschikking staat. “Op papier zou het een haalbare kaart moeten zijn. Maar we moeten toch op onze hoede zijn. Die ploeg heeft sinds kort een nieuwe speler, met ervaring in nationale afdelingen. We zullen dus gefocust moeten zijn.”

Acht zeges

Na tien wedstrijden kunnen ze in Langemark terugkijken op een uitstekende competitiestart. Er werden acht wedstrijden gewonnen en slechts twee verloren. “Voor de competitiestart hadden we als doel om in de top vijf te eindigen. Door de uitstekende start was er een onmiddellijk geloof bij iedereen in de club. Ook na de nederlaag van afgelopen weekend blijven we naar boven kijken. Avanti Brugge Two en Tielt One blijven de grote titelkandidaten. Maar ik denk wel dat we de ambitie mogen bijstellen en een topdrieplaats moeten ambiëren.”

De Roeselarenaar is best tevreden over de start van zijn derde seizoen bij Rapid. “Mijn rol is duidelijk op het veld. Ik ben tevreden met de manier waarop de coach het aanpakt en ook over het niveau dat ik haal. Spelplezier staat voor mij altijd centraal. En als dat er is, volgen de goede prestaties vanzelf”, besluit de freelance journalist. (BP)

Zondag 16 december om 20.15 uur: Rapid Langemark One – BC Delrue JP Oostende One.

The post Maxim Bille en Rapid Langemark One stellen de ambities bij: “We gaan voor de top drie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »