Automobilisten op autosnelweg vertragen massaal om loslopende chihuahua te vangen

Een chihuahua in het Amerikaanse New York heeft dinsdag doodsangsten uitgestaan toen het plots op een autosnelweg terechtkwam. De hond was uit de auto gesprongen nadat het geschrokken was van een pitbull en liep de weg op. Automobilisten die het beestje zagen, vertraagden massaal om de chihuahua richting een afrit te sturen. Uiteindelijk stapte één iemand uit om de viervoeter met de handen te vangen.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Duitse minister van Economie roept “autotop” bijeen

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft voor volgende week maandag een autotop bijeen geroepen waar hij autobouwers, vakbonden en toeleveranciers verwacht. Na verschillende alarmerende berichten de voorbije weken verkeert de Duitse autosector in een crisis.

Lees meer »

Zondagsmissen in Brussel geschrapt tijdens pausbezoek

De Brusselse parochies hebben gezamenlijk besloten om op 29 september hun zondagsmis te schrappen, zodat alle aandacht naar de pauselijke misviering kan gaan. Die begint om 09.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Gelovigen krijgen overigens zowel zaterdag als zondag de kans paus Franciscus te begroeten.

Lees meer »

In gesprek met chef Yotam Ottolenghi over comfortfood: “Gerechten die nostalgie oproepen en iets in je losmaken”

‘Comfort’, het nieuwe kookboek van chef-kok Yotam Ottolenghi, staat volledig in het teken van comfortfood. Radiomaker Linde Merckpoel kon hem en coauteur Verena Lochmuller erover spreken. De koks vertellen hoe veelzijdig comfortfood is en hoe het klaarmaken alleen al veel rust met zich mee kan brengen. "Het zijn gerechten die nostalgie en herinneringen oproepen, maar toch kan andermans comfortfood ook

Lees meer »