Opnieuw wintergeluk Kasteelpark De Lovie

Op vrijdag 15 december kan je opnieuw heel wat gezelligheid ervaren tijdens Wintergeluk op kasteelpark De Lovie in Poperinge.

“Op het programma staat sfeervolle kerstmuziek gebracht door Astrid en Ellen, Ronny en het Gelukskoor. Bewoners brengen kerstverhalen van kleine gelukjes en in de kapel prijken lichtcreaties gemaakt door VBS De Kastanje Proven en Krombeke in samenwerking met mensen die we ondersteunen”, vertelt Angie Verbrigghe van De Lovie. De Lovie vzw is een sociale organisatie die mensen met een verstandelijke handicap ondersteunt in de Westhoek. De organisatie biedt ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren en volwassen. De Lovie vzw is actief op ruim 30 locaties.

Elfie

“Ga je graag op zoektocht? Speur dan mee met Elfie en haar Elfenvriendjes en ontdek het letterwoord. Een origineel kerstkado vind je in de kerstshop van het kasteel. Waan je je even graag in Lapland? Dat kan in Het Huis van De Kerstman. Winterse hapjes en deugddoende drankjes maken het verhaal compleet.”

Opbrengst

“Tradities, oude en nieuwe, horen bij Kerst en Eindejaar en we verbinden ons met mensen om ons heen, met het gezin, in een klein gezelschap, met de hele familie of met een vriendengroep. Wintergeluk wil hier graag een steentje toe bijdragen en laten ons genieten van dit heerlijk samenzijn”, aldus Angie. “De opbrengst van Wintergeluk gaat naar extra vrijetijdsmogelijkheden voor de mensen die we ondersteunen.”

Wintergeluk op het kasteelpark De Lovie is op vrijdag 15 december van 17 tot 21 uur.

The post Opnieuw wintergeluk Kasteelpark De Lovie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »