Assistent Rik De Mil verlaat Club Brugge en wordt hoofdcoach bij Westerlo

Assistent-coach Rik De Mil verlaat Club Brugge en gaat aan de slag als hoofdcoach bij KVC Westerlo. Dat hebben beide clubs dinsdag bevestigd. De Mil ondertekent bij de Kemphanen een contract voor 2,5 seizoenen.

De 42-jarige De Mil werkte sinds 2015 bij blauw-zwart. Hij was bij Club achtereenvolgens coach van de U19, hoofdcoach van Club NXT, assistent-trainer onder Carl Hoefkens, even hoofdtrainer en tot slot assistent van huidig coach Ronny Deila.

“Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens”

“Ik kijk terug op negen fantastische jaren bij blauw-zwart”, reageert De Mil in een mededeling van de West-Vlamingen. “Zowel bij de jeugd als bij de A-kern heb ik prachtige momenten meegemaakt. Club Brugge en zijn supporters zullen altijd een deel van mijn familie blijven, maar de kans om hoofdtrainer te worden bij een mooie ploeg als KVC Westerlo kan ik niet laten liggen. Ik ga met veel goesting de uitdaging aan. Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens.”

Degradatie vermijden

De Mil krijgt nu zijn kans als hoofdcoach bij Westerlo. Daar moet hij Jonas De Roeck opvolgen, die begin december moest vertrekken omdat hij zijn ploeg maar niet op de rails kreeg dit seizoen. ‘Westel’, dat afgelopen weekend wel de kelderkraker bij KV Kortrijk won (1-2), staat in de stand veertiende (op zestien) met veertien punten uit zeventien wedstrijden.

The post Assistent Rik De Mil verlaat Club Brugge en wordt hoofdcoach bij Westerlo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »