Nieuwe regering in Argentinië halveert waarde van peso

De nieuwe regering van president Javier Milei in Argentinië heeft een devaluatie van de peso aangekondigd. De waarde van de munt gaat met ruim 50 procent omlaag. Met deze schoktherapie hoopt de regering de economie in het land te stabiliseren. 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »